Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: «Центру Журналістських Розслідувань»
Дата: 8 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/02/08/ljudi-janukovicha-povnistju-okupuvali-shtab-poroshenka-na-kirovogradschini.htm
політика, 8 лютого 2019

Люди Януковича повністю окупували штаб Порошенка на Кіровоградщині

«Центру Журналістських Розслідувань»


31 грудня минулого року стартувала передвиборча компанія по виборам Президента України. Станом на 8 лютого вже встановлено рекорд по кількості зареєстрованих кандидатів в президенти України – 44 кандидата. Вибори мають відбутися 31 березня 2019 року. У випадку другого туру повторне голосування відбудеться 21 квітня 2019 року.


По всій Україні розгорнуті передвиборчі штаби кандидатів в Президенти. Останнє соціологічне дослідження найбільш авторитетних та знаних компаній віддають перевагу трьом кандидатам: на першому місці, абсолютно не очікувано і з абсолютним відривом – Володимир Зеленський. Далі – Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. Власне, експерти говорять, що за вихід в другий тур виборів мають шанси боротися лише ці три персони.


Тому, звичайно, саме штаби цих трьох кандидатів найбільше привертають увагу медіа. Команда сайту «Кіровоград24» розпочинає цикл матеріалів, які стосуються штабів основних претендентів на «головне крісло» в країні.


Сьогодні ми починаємо з штабу діючого Президента України Петра Порошенка. Головною особливістю кіровоградської команди, яка на цих виборах є авангардом Петра Олексійовича є те що штаб Порошенка-2019 майже повністю повторює штаб Януковича-2010.


Як вже повідомляв сайт «Кіровоград24» головою обласного штабу Петра Порошенка в адміністрації президента призначено голову Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Кузьменка. Саме Сергій Кузьменко за часів президентства Януковича був народним депутатом від партії регіонів. І саме він 16 січня 2014 року голосував за сумнозвісні «диктаторські закони». Не зважаючи на численні протести активістів Революції Гідності саме Сергія Кузьменка було призначено головою Кіровоградської ОДА. А тепер він очолює передвиборчий штаб діючого Президента Петра Порошенка.


Згідно з затвердженим штатним розписом в адміністрації президента він має трьох заступників: Юрія Гугленка, Вадима Мурованого та Олександра Кришка. Юрій Гугленко є першим заступником голови Кіровоградської облради і правою рукою Кузьменка у всіх політичних питаннях. Вадим Мурований знаний і досвідчений медійник, який наразі керує групою медіа ресурсів, що належать губернатору, зокрема сайтами CBN, «Весь Кіровоград» новим телеканалом «Вітер», газетами «Україна-Центр», «Кіровоградська правда» та «Народне слово». Олександр Кришко дістався біло-голубому губернатору фактично в спадщину. І він майже єдиний хто немає в нинішньому штабі Порошенка на Кіровоградщині регіонівського минулого.


Отже, крім Гугленка і Мурованого, які мали безпосередній стосунок до виборів Януковича та партії регіонів свого часу, в місцевому штабі  Петра Порошенка, наприклад, за юридичний напрямок відповідає Віталій Юрах, який свого часу був відповідальний за таку саму ділянку роботи на виборах партії регіонів. 


«Штатними» соціологами обласного штабу Петра Порошенка є колишні соціологи Віктора Януковича та його, свого часу, представників в регіоні Сергія Ларіна та Олександра Шаталова – Едуард Клюєнко та Руслан Стадніченко. Саме результати їх досліджень максимально будуть розкручувати на підконтрольних губернаторові ЗМІ. Для того, щоб хоч трохи диверсифікувати свою «соціологію» їм навіть довелось «вигадати» подібну соціологічну «контору» на чолі зі своєю вихованицею Яною Сапожніковою.


Майже ідентична ситуація в районах області. Колишні представники  партії регіонів сьогодні представляють Петра Порошенка на місцях. Шість голів райдержадміністрацій очолюють штаби діючого Президента в районах. Цікаво що голова Подільського району міста Кропивницького і досвідчений в виборчих компаніях Руслан Фросіняк відмовився очолювати міський передвиборчий штаб міста Кропивницького діючого Президента Петра Порошенка. За нашою інформацією тому що ті задачі, які йому поставили були несумісні з його принципами.


Також, як вже повідомляв сайт «Кіровоград24» у штаба Петра Порошенка крім офіційного двоповерхового особняка на розі вулиць Шевченка та Пашутінської існує непримітний офіс по вулиці Тараса Карпи (колишня Тімірязєва, 76). Саме там і є «тіньовий» штаб, який будує так звані «сітки». Його очолює Олександр Беззубов, людина яка свого часу розбудовувала «Єдиний центр» Віктора Балоги. Саме там, фактично, і відбувається непрямий підкуп виборців, який вже зафіксовано не лише нашим ЗМІ.


Команда «Центру Журналістських Розслідувань» і надалі продовжуватиме слідкувати «Білими» та «сірими» штабами всіх потенційних претендентів на головне крісло країни.


6884Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: