Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: надзвичайні події
Автор: У ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 13 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/incidents/2016/04/13/u-kirovogradi-vidbulisja-taktichni-navchannja-po-likvidatsii-nadzvichainoi-situatsii.htm
надзвичайні події, 13 квітня 2016

У Кіровограді відбулися тактичні навчання по ліквідації надзвичайної ситуації

У ДСНС України у Кіровоградській області

 

З метою відпрацювання професійних навичок, планів взаємодії та підвищення готовності до дій за призначенням рятувальники Кіровоградщини продовжують проводити навчання на потенційно-небезпечних об’єктах. 


13 квітня навчання пройшли на одному з великих промислових підприємств обласного центру по виготовленню та зберіганню продуктів харчування – ПГО АПВТ фірма «Ласка». 


За тактичним задумом, у результаті вибуху газового котла в приміщені котельні на території підприємства почалось руйнування елементів конструкції котла та технологічного устаткування, теплових та газових комунікацій. Наслідком аварії стала пожежа на газопроводі, вогонь почав швидко розповсюджуватись по технологічному обладнанню котельні. В момент вибуху уламками котла травмовано  машиніста котла та чергового слюсаря. Виникла загроза поширення пожежі на поряд розташовані будівлі.


Першими після отримання повідомлення про аварію до місця події прибули керівництво та черговий караул найближчої до об’єкта Державної пожежно-рятувальної частини №3 м.Кіровоград, рятувальне відділення аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області, медичний автомобіль та 2 відділення Державної пожежно-рятувальної частини №2 м.Кіровоград. Після прибуття до місця пожежі керівницва Державного пожежно-рятувального загону №1 було створено оперативний штаб пожежогасіння для координації дій оперативних дільниць та взаємодії з адміністрацією об’єкта. Було вирішено також залучити до гасіння пожежі ще одне відділення Державної пожежно-рятувальної частини №1 м.Кіровоград. Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуції залучались 8 одиниць техніки та 27 чоловік особового складу. 


У ході навчань начальницьким складом Кіровоградського гарнізону було вивчено оперативно - тактичну характеристику та пожежну небезпеку об’єкта, особливості ведення оперативних дій, способи та методи ліквідації надзвичайних ситуацій, а також перевірено проведення розрахунку сил та засобів, потрібних при ліквідації надзвичайної ситуації. Крім того, були відпрацьовані першочергові дії працівників підприємства при виникненні надзвичайної ситуації, вміння начальників караулів оцінювати обстановку за зовнішніми ознакам та приймати відповідні рішення, здійснювати керівництво черговим караулом, вміння керівників гасіння пожежі визначати вирішальний напрямок оперативних дій, вміння особового складу – діяти оперативно та злагоджено, працювати з пожежною та аварійно-рятувальною технікою і обладнанням, дотримуватись вимог безпеки праці. Тож мети навчань, на думку організаторів,  було досягнуто.



48392Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: