Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Головне управління ДПС у Кіровоградській області
Дата: 21 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2021/07/21/egor-romanjuk-perevirki-biznesu-v-umovah-karantinu.htm
економіка, 21 липня 2021

Єгор Романюк: перевірки бізнесу в умовах карантину

Головне управління ДПС у Кіровоградській області


Як зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Єгор Романюк, у період мораторію податкові аудитори зосередилися на дозволених заходах контролю, а також на визначенні ризикових операцій та зборі доказової бази порушень. 


Постанова Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2021 р. № 89 «Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок» зняла заборону на проведення контролюючими органами під час карантину певних видів документальних перевірок. Так, абзацом четвертим цієї постанови дозволено проведення планових перевірок. Податковими аудиторами ГУ ДПС у Кіровоградській області здійснюються контрольно-перевірочні заходи стосовно проведення документальних планових перевірок платників податків згідно плану-графіка з повним та всебічним дослідженням у процесі планових перевірок ризиків, встановлених при плануванні. 


У плані перевірок на 2021 рік – 87 платників податків з розрахунковими ризиками на 165,6 млн. гривень. Вже завершено 15 планових перевірок, якими зафіксовано порушень на 19,3 млн. гривень. Крім того, в І півріччі 2020 року проведено 5 планових перевірок, які були розпочаті в 2020 році та не завершені в зв’язку із введенням мораторію, за результатами яких донараховано грошових зобов’язань на суму 17,0 млн. гривень, - звернув увагу посадовець.


Зазначена постанова Уряду зняла заборону також і з позапланових перевірок суб’єктів господарювання реального сектору економіки, які сформували сумнівний податковий кредит з ПДВ. На сьогодні позаплановими перевірками охоплено 45 платників, за результатами яких донараховано грошових зобов’язань, зменшено від’ємне значення та бюджетне відшкодування з ПДВ на 137,3 млн. гривень. 


«Органи ДПС налаштовані і надалі посилювати контроль за найбільш ризиковими платниками та зосереджувати ресурси на зростання не кількості перевірок, а їх якості. Відповідні заходи будуть спрямовані як на упередження порушень, так і на їх подальше виявлення», - додав Єгор Романюк. 



2803Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: