Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Економічна правда
Дата: 30 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2021/06/30/u-minagropolitiki-pojasnili-jaki-dokumenti-potribni-dlja-prodazhu-zemli.htm
економіка, 30 червня 2021

У Мінагрополітики пояснили, які документи потрібні для продажу землі

Економічна правда


Власник земельноі ділянки для її продажу повинен мати кадастровий номер ділянки, зареєструвати право власності у держреєстрі речових прав на нерухоме майно та мати паперовий чи електронний витяг із держреєстру речових прав.


Про це повідомив у Facebook міністр агрополітики Роман Лещенко, пише "Економічна правда". 


"У ділянки повинен бути кадастровий номер. Наявність номеру можна перевірити на Публічній кадастровій карті України: http://surl.li/ydva.


Якщо кадастрового номера немає, зверніться до розробника документації із землеустрою для виготовлення технічної документації щодо встановлення чи відновлення меж ділянки в натурі та зареєструйте ділянку в Державному земельному кадастрі. Під час реєстрації ділянки ій буде присвоєно кадастровий номер", - пояснив міністр.


Крім цього, варто зареєструвати право власності у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, якщо до цього часу цього не зробили.


Для реєстрації права треба звернутись до виконавчих органів сільських, селищних та міських рад, нотаріуса чи ЦНАП: https://my.gov.ua/info/servicecenters.


Для реєстрації права власності потрібні наступні документи:


- витяг із Державного земельного кадастру;

- копію й оригінал паспорта та ідентифікаційного номера;

- підтвердження сплати адміністративного збору;

- документ про права на ділянку (державний акт на право власності на землю, договори купівлі-продажу, дарування, міни, рішення суду, свідоцтво про право на спадщину).


"Після реєстрації права власності на землю отримайте паперовий чи електронний витяг із Державного реєстру речових прав.


Реєстрація права власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та вказаний пакет документів зможе гарантувати вам право користування, володіння розпорядження земельною ділянкою й допоможе уникнути багатьох ризиків". - додав Лещенко.


Нагадаємо: 1 липня сторонам угоди з купівлі земельної ділянки необхідно буде сплатити 5% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору від зазначеної в договорі купівлі-продажу вартості ділянки.


2930Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: