Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 26 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/04/26/scho-pobuduvali-v-elisavetgradi-illja-shilin-ta-kostjantin-shostovskii-.htm
культура, 26 квітня 2021

Що побудували в Єлисаветграді Ілля Шилін та Костянтин Шостовський?


Якщо запитаємо у пересічного жителя Кропивницького, яких він знає місцевих зодчих, у відповідь почуємо: Яків Паученко, Олександр Лишневський та Андрій Достоєвський. Але ж в Єлисаветграді працювали й інші талановиті зодчі! 


Про двох з них – Іллю Шиліна та Костянтина Шостовського – розкажуть відомі дослідники історії міста Володимир Поліщук, Сергій Невесьолов та Валентина Сємічова.


Краєзнавча розвідка «Проєктував у часи Андрія Достоєвського» містить проєкти будівель, які належать архітекторові Іллі Акимовичу Шиліну, що працював в Єлисаветграді у середині ХІХ століття. Використані у виданні проєкти зберігаються у фондах Державного архіву Кіровоградської області та Кіровоградського обласного краєзнавчого музею.


У виданні «Розбудовував Єлисаветград 32 роки» мова йде про Костянтина Єрастовича Шостовського, який вісім років працював міським архітектором Єлисаветграда, 10 років був міським техніком та ще 14-ть перебував на посаді інженера Єлисаветградського повітового земства.


Зустріч з дослідниками відбудеться 27 квітня о 12.00 у відділі краєзнавства (ІІІ поверх) обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського. Запрошуємо усіх, хто закоханий в архітектуру міста!


Поспішайте! Через карантин кількість учасників обмежена. Реєстрація обов’язкова: е-пошта відділу [email protected].


1707Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: