Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 26 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/04/26/chornobil-tse-nash-bil-i-pam-jat.htm
культура, 26 квітня 2021

Чорнобиль – це наш біль і пам’ять


26 квітня – знакова дата для України й усього цивілізованого світу, яка вже багато  років нагадує людству про наймаштабнішу техногенну катастрофу в світовій історії.

 

До Дня пам’яті наслідків Чорнобильської трагедії у бібліотеці-філії №8  протягом дня проходив еко-бумеранг «Чорнобиль – це наш біль і пам’ять».       


Бібліотекарі нагадали користувачам та гостям про аварію на ЧАЕС, героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з "мирним атомом", які ціною свого життя ліквідовували наслідки катастрофи. Минуло тридцять п’ять  років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей.  Він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.   

 

В читальному залі відбулася презентація виставки-спомину «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…». Під час презентації було представлено матеріали, в яких висвітлена тема ядерної аварії на ЧАЕС та її наслідки.


Маємо  надію, що у людства вистачить мудрості, волі та відповідальності, щоб іти далі зваженим і осмисленим шляхом, на якому не залишиться місця таким зловісним віхам, як Чорнобиль.


1864Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: