Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: А. Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру за
Дата: 18 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/18/realnii-zmist-spivpratsi-robotodavtsjam-kvalifikovanii-personal-bezrobitnim-robotu.htm
суспільство, 18 жовтня 2021

Реальний зміст співпраці: роботодавцям – кваліфікований персонал, безробітним – роботу

А. Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру за


Загальні засади співпраці служби зайнятості з роботодавцями, особливості працевлаштування осіб з інвалідністю та заходи з легалізації зайнятості обговорили під час інформаційного семінару, що відбувся у Компаніївській районній філії обласного центру зайнятості для роботодавців, які здійснюють свою діяльність на території громади. 


Зокрема, у заході взяли участь представники Компаніївського райспоживтовариства, районної організації українського товариства мисливців та рибалок, трудового архіву, Комунальної установи «Компаніївський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» та ін. 


Ключове питання заходу – легалізація трудових відносин з найманими працівниками. Йшлося про зміст та вимоги трудового законодавства щодо використання найманої праці, переваги оформлення трудових відносин з найманими працівниками відповідно до норм чинного законодавства, можливі економічні ризики для роботодавця через відсутність офіційно оформлених обов’язків найманого працівника.


Також було розглянуто питання про необхідність виконання квоти з працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, звітування та строки подання інформації, порядок заповнення, порядок розрахунку квоти, а також відповідальність за невиконання роботодавцями нормативу.


У ході семінару було розглянуто основні аспекти коректного заповнення роботодавцями форми № 3-ПН  «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)». «Якість добору претендентів на вільні робочі місця залежатиме від того, наскільки повно та коректно ви оформите звіт», – наголосила фахівчиня з питань зайнятості Ірина Ващеня.


Хто і коли повинен подавати форму № 3-ПН, куди подається ця форма, яка відповідальність передбачена за неподання звіту про вакансії, чи можливо подавати звіт у електронному вигляді – на всі ці запитання учасники семінару отримали ґрунтовні відповіді. 


Крім того, було презентовано онлайн-послуги служби зайнятості, які особливо ефективні та зручні для комунікацій з клієнтами. Ірина Ващеня запропонувала роботодавцям скористатися сучасним електронним сервісом «Електронний кабінет роботодавця», який зорієнтований на підвищення комфорту співпраці центру зайнятості з роботодавцем та економії часу, у т.ч. й подання звітів.


Захід пройшов продуктивно, адже поєднував у собі як інформаційну складову, так і практичне застосування положень чинного законодавства про зайнятість населення. Присутні мали можливість отримати вичерпні та кваліфіковані роз’яснення з актуальних питань сфери зайнятості.


1147Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: