Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: ua.news
Дата: 20 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/12/20/sistema-monetizatsii-subsidii-dala-masshtabnii-zbii.htm
суспільство, 20 грудня 2019

Система монетизації субсидій дала масштабний збій

ua.news



Запроваджена вперше в Україні система монетизації субсидій дала збій. Пільговикам не надходять смс-повідомлення про сплату комуналки, тому споживачі не знають, чи отримують державну допомогу взагалі.


Як повідомляє ТСН, Мінсоцполітики завалене скаргами на недіючу схему нарахування пільг та субсидій. Відомство інформує людей навіть у неприймальні дні, але наразі їх тривоги переважно безпідставні – боргів немає.


«У нас 5300 пільговиків, які отримують знижку на житлово-комунальні послуги. Із них 5% – це готівкова форма, 95% – це люди, які отримують свою пільгу через «Ощадбанк», – говорить начальниця управління праці і соціального захисту Печерського району Києва Ольга Мозгова.


Ті, хто не написав заяву до 15 жовтня, мають безготівкову монетизацію. Замість «живих грошей» комуналку за них сплачує державний банк. Багатьом смс з інформацією від банку чомусь не надходять.


«Ощадбанк» може мати некоректні дані. У разі, якщо щось змінилося в людини і можуть бути розбіжності. Це пов’язано з тим, що управління соцзахисту не подало необхідну інформацію до «Ощадбанку»… Якщо у визначеному місяці немає розрахунку з різних причин, усі гроші, які Міністерство соціальної політики профінансувало для виплат за комунальні послуги субсидіанта або пільговика, акумулюються на його обліковому записі в «Ощадбанку», – зазначила чиновниця.


Аби уникнути масового накопичення боргів серед пільговиків, Міністерство соціальної політики звернулось до Кабміну. Уряд має дозволити змінювати форму монетизації будь-коли. Від січня, сподіваються чиновники, поправка запрацює.


«Наразі ми бачимо в цьому достатньо велику проблему. Ми пропонуємо, щоб від 1 січня 2020 року ті пільговики, які бажають перейти на готівкову форму, могли це зробити в будь-який момент», – зазначив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.


Нагадаємо, процес монетизації субсидій на житлово-комунальні послуги розпочався 1 січня 2019 року. Він проходитиме у три етапи та має завершитися до кінця року.


Кабмін оприлюднив план повної монетизації пільг і субсидій, який передбачає поетапний перехід на виплату допомоги населенню через спеціальний банківський рахунок. Крім того влада уточнила, як монетизація компенсує подорожчання газу.


ua.news

1747Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: