Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: jkg-portal.com.ua
Дата: 9 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/09/09/dlja-togo-schob-rozpochati-opaljuvalnii-sezon-u-kirovogradskii-oblasti-treba-schonaimenshe-120-milioniv.htm
суспільство, 9 вересня 2019

Для того, щоб розпочати опалювальний сезон у Кіровоградській області треба щонайменше 120 мільйонів

jkg-portal.com.ua


НАК «Нафтогаз України» опублікував інформацію про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).


У компанії вважають, що неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів в опалювальний період, що є абсолютно неприпустимим.


З переліком тепловиків-боржників можна ознайомитись у таблиці нижче. Наразі список включає 142 боржника при загальній кількості тепловиробників (на момент завершення минулого опалювального сезону) – 1316 підприємств.


Нагадаємо, урядова постанова № 867 передбачає, що обов’язковими умовами постачання газу виробникам тепла є:


· підписання договору з Нафтогазом відповідно до законодавства;

· виконання хоча б однієї з умов нижче:

- дотримання рівня розрахунків не нижче 90% (з урахуванням непрофінансованих пільг і субсидій та без урахування штрафних санкцій); або

- укладення з Нафтогазом та виконання договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ у рамках реалізації Закону України від 3 листопада 2016 року № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії»; 

- погодження з Нафтогазом та виконавчим органом місцевої ради графіку погашення заборгованості до 2021 року, його дотримання та сплата поточних платежів.


У всіх інших випадках Нафтогаз не має правових підстав для постачання газу тепловиробникам та підписання з ними актів передачі-приймання газу на пільгових умовах. 


 





jkg-portal.com.ua

2086Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: