Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 27 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/09/27/litva-ukraina-dorogi-vidkriti-dlja-molodi.htm
суспільство, 27 вересня 2018

Литва-Україна: дороги відкриті для молоді

У Кропивницькому презентували нову українсько-литовську платформу www.lituk.eu, метою якої є впровадження суспільно важливих проектів за участю українських та литовських організацій третього сектору. Організатори впевнені, що цей інструмент допоможе молоді цих країн співпрацювати тісніше.

Українсько-литовська платформа www.lituk.eu створена у рамках україно-литовського проекту «Участь у державному управлінні: можливості для молоді», який впроваджується ГО «Молодіжна Альтернатива» та ГО «Асоціація місцевих громад Литви» (LVBOS) за сприяння Міністерства Закордонних Справ Республіки Литви. Платформа – це лише один з компонентів проекту, в рамках якого була налагоджена співпраця між молоддю передусім невеличких містечок з цих країн. Українська делегація, що складалась із представників і представниць Кіровоградської, Полтавської, Херсонскої та Миколаївської областей відвідала Литву і вже готова втілювати в життя купу ідей.

 Очільниця ГО «Молодіжна Альтернатива» Людмила Кудріна впевнена, що такі проекти є джуе важливими, оскільки нові ідеї, змінюють думку про інші країни. «Чим більше буде таких проектів, тим швидше світ буде змінюватися на краще», - зазначає вона.

Втім, запорукою успіху є стійка співпраця. Саме для підтримки україно-литовських зв'язків буде працювати платформа www.lituk.eu Реда Кнеізевіціене, керівниця«Асоціація місцевих громад Литви» підкреслює, що Україна – у фокусі не лише литовської влади, але й неурядових організацій цієї країни. При цьому, на порядку денному – саме співпраця на регіональному рівні, а не лише на рівні столиці. Найближчими роками урядову підтримку з литовського боку будуть мати передучсім ініціативи, що спрямовані на роботу з молоддю і, зокрема, з молоддю в невеличких містах і містечках. 

 Щоб полегшити доступ до інфоомації про подібні можливості, і працює ця платформа. Зареєструватись на www.lituk.eu може громадська організація або бюджетна установа. Це – додаткова можливість, оскільки на місцевому рівні саме бібліотеки та школи є осередками активності. Сайт працює двома мовами – українською і англійською, тому з української сторони є можливість надати максимум інформації про свою діяльність. І відшукати собі партнера у Литві, що має схожі пріоритети, або той самий досвід, який може бути корисним для розвитку громадянської активності в Україні.


1704Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: