Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 26 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/04/26/misto-privid-divovizhna-zagadkova-chornobilska-zona.htm
суспільство, 26 квітня 2018

Місто-привид – дивовижна, загадкова Чорнобильська зона


Місто-привид – дивовижна, загадкова Чорнобильська зона, покинута людьми, але багата своєю історією, технічними пам’ятниками та буйною, незвичайною природою.


Важко знайти людину, яка б не чула про аварію на ЧАЕС, кожна дитина знає про атомну катастрофу, яка в одну ніч забрала життя більш ніж пів сотні людей, тисячі лишила без житла та нанесла необоротну шкоду здоров’ю мільйонам. Сильним радіоактивним забрудненням було вражено 5 мільйонів гектар території України, з яких 1,5 гектарів лісу.


Бібліотекарі філії №19 присвятили цій темі годину екології «Чорнобиль…Біль і пам’ять вічні». Читачі книгозбірні переглянули відео «Прип’ять сьогодні», в якому показано як виглядає покинуте місто зараз.


Також презентували фотороботи Сергія Гащака з міжнародної радіоекологічної лабораторії Чорнобильського центру. Науковці стверджують, що у зоні відновлюється дика природа. Навіть попри радіацію, відсутність людей природа робить свою справу: там з’являються унікальні види тварин та птахів. Працівники бібліотеки показали презентацію «Природа Чорнобиля» зі світлинами з фотопасток, які встановив Сергій. Саме завдяки фотопасткам стало відомо, що до зони повернулися бурі ведмеді, чорні лелеки та три види кажанів, які занесені до «Червоної книги», збільшується популяція оленів, лосів, вовків та рисей.


Поговорили з дітьми про екологію та визначили, як кожен, не зважаючи на вік, може особисто допомогти зберегти планету: сортувати сміття, відмовитися від натурального хутра, економно використовувати воду й електроенергію та ін. Бібліотекарі презентували пам’ятку «БУДЬ ЕКО» кожному учаснику заходу з корисними порадами, як існувати, не шкодячи природі.


  

2082Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: