Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 грудня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/12/06/u-nastupnomu-rotsi-18-gromad-oblasti-otrimajut-bazovu-dotatsiju-z-derzhbjudzhetu.htm
новини, 6 грудня 2023

У наступному році 18 громад області отримають базову дотацію з держбюджету


 Розрахунок горизонтального вирівнювання податкоспроможності місцевих бюджетів (базова та реверсна дотації) на 2024 рік здійснено на основі очікуваних надходжень у 2023 році податку на доходи фізичних осіб (без урахування ПДФО з грошового утримання військових). Про це повідомив під час брифінгу заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет.


У доведених розрахунках на 2024 рік для місцевих бюджетів Кіровоградської області базова дотація з державного бюджету передбачається для 18 місцевих бюджетів області на загальну суму 267 млн.грн. Реверсна дотація розрахована для 16 місцевих бюджетів на загальну суму 173,2 млн.грн.


"У 2024 році реверсна дотація не перераховується до державного бюджету. Зазначені кошти є додатковим ресурсом для місцевих бюджетів територіальних громад. Наголошую, що бюджети на наступний рік продовжують формуватися з урахуванням воєнного часу, що вимагає від усіх учасників бюджетного процесу зважених і продуманих підходів у витрачанні коштів," - зазначив Сергій Шеремет.


Детальніше у відео

https://youtu.be/1QR_6kTMBWU

https://t.me/kirovohradskaODA/14419


624Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: