Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 грудня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/12/05/-nova-ukrainska-mrija-do-kropivnitskogo-zavitae-mizhnarodnii-kinofestival-docudays-ua.htm
новини, 5 грудня 2023

«Нова українська мрія». До Кропивницького завітає міжнародний кінофестиваль Docudays UA


12 та 13 грудня до культурно-освітнього простору Гончаренко центр Кропивницький завітає міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. 


Як зазначають організатори, протягом двох днів у просторі відбудеться 4 покази фільмів з дискусіями опісля. 


«Центральною темою стрічок та обговорень буде те, що нам варто уявляти і починати втілювати вже зараз. Це буде розмова про справедливість — невідворотнє покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про відбудову після нашої перемоги, про те, як по-справжньому модернізувати українські міста, містечка та села», —коментують у Гончаренко центрі Кропивницький. 


Там також додають, що в ході діалогів говоритимуть про внесок кожного українця у відновлення України, а ще — про формування нової української мрії. 


У вівторок, 12 грудня, о 16:00 показуватимуть фільм «Вівчар» (Швейцарія) про терпіння, необхідне для вивчення професії, що передається з покоління в покоління. О 17:00 покажуть фільм «Гості з Харкова» (Україна) про адаптацію переселенців з Харкова та взаємини між людьми. Покази відбудуться також у середу, 13 грудня. О 14.00 на показ та обговорення фільму «ЛІС» завітає його режисерка Марія Стоянова. Також у середу о 15.00 покажуть фільм «Прокидаючись у тиші» (Німеччина та Україна), який змальовує портрет німецького минулого та майбутнього очима молодих героїв та героїнь фільму  — дітей.


Для участі достатньо зареєструватися за посиланням. Покази відбудуться за адресою вул.Велика Перспективна, 4а (Гончаренко центр Кропивницький)


Додамо, що Docudays UA – це найбільший в Україні Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, який відбувається протягом 20 років впродовж останнього тижня березня у Києві.


Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.


380Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: