Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 вересня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/09/19/na-kirovogradschini-trivajut-zustrichi-z-pereselentsjami-u-mistsjah-ih-kompaktnogo-prozhivannja.htm
новини, 19 вересня 2023

На Кіровоградщині тривають зустрічі з переселенцями у місцях їх компактного проживання


Сьогодні, 19 вересня, зустріч рятувальників та волонтерів Acted відбулася з внутрішньої переміщеними особами в смт Добровеличківка Новоукраїнського району. Громадяни, евакуйовані з прифронтових територій, зібралися у приміщенні місцевого ліцею “Гармонія” заради спілкування з надзвичайниками та волонтерами, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Аби потурбуватися про безпеку людей та запобігти можливим надзвичайним ситуаціям, працівники Служби порятунку роз’яснюють людям правила пожежної безпеки та порядок дій під час загорання в приміщенні та у природному середовищі. 


Інспектор Новоукраїнського районного управління  ГУ ДСНС у Кіровоградській області у ході практичної частини заходу провів інструктаж з питань використання первинних засобів пожежогасіння. Навчаючи дорослих, як користуватися вогнегасниками, він нагадав про необхідність подбати про безпеку дітей у побуті, особливо у період, коли вони перебувають без нагляду та супроводу батьків. 


Практикум з користування вогнегасниками рятувальники доповнили розповідями з власного професійного досвіду, коли пожежно-рятувальним підрозділам доводилося ліквідувати загорання, що сталися внаслідок недбалого ставлення власників домоволодінь до питань пожежної безпеки та відвертого нехтування встановленими нормами. А ще - про випадок, коли спалювання сухостою на городі мало не вартувало власнику усього майна разом з будинком та господарчими спорудами. 


Краще запам’ятати поради рятувальників допоможуть застережні листівки, які учасники заходу отримали  разом з останнім номером періодичного друкованого видання “Палаючі новини”.

        

397Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: