Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 вересня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/09/19/kirovogradschina-rjatuvalniki-zapustili-marafon-bezpeki-u-navchalnih-zakladah-oblasti.htm
новини, 19 вересня 2023

Кіровоградщина: рятувальники запустили марафон безпеки у навчальних закладах області


З початку вересня заклади освіти після тривалого періоду літнього відпочинку повернулися до звичного режиму роботи. Учні знову сіли за парти та готові опановувати нові знання та навички. Аби навчати дітей основам безпеки, нагадати їм правила поведінки у надзвичайних ситуаціях, рятувальники спільно з освітянами запустили марафон безпеки, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Від початку навчального року уроки безпеки за участі працівників Служби порятунку відбулися у понад півсотні закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти. 


Сьогодні, 19 вересня, такий захід провели надзвичайники для учнів 2-го класу Фортечної гімназії м. Кропивницького. Разом з викладачами у пагонах діти пригадували вже відомі їм правила безпечної поведінки в оточуючому середовищі та активно навчалися новому. 


Цього дня повторили правила пожежної безпеки та порядок дій у разі виникнення загорання в приміщенні. У супроводі сапера діти опановували алгоритм дій у випадку, коли раптом натрапили на підозрілий предмет. А ще дізналися багато нового про вибухонебезпечні предмети, які можуть маскуватися під звичайні побутові речі, гаджети та іграшки. 


Говорили під час заняття і про те, як діяти за сигналом повітряної тривоги, про укриття та незмінне правила двох стін у приміщеннях.


А застережні листівки, які отримали школярі від рятувальників, допоможуть їм закріпити знання з основ безпеки. 

                  

388Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: