Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/09/u-tsentralnomu-skveri-kropivnitskogo-startuvali-geologichni-vishukuvannja.htm
новини, 9 грудня 2021

У Центральному сквері Кропивницького стартували геологічні вишукування


Сьогодні, 9 грудня, у Центральному сквері Кропивницького розпочалися геологічні вишукування. Їх проводять для оцінки якості ґрунтів, виявлення прихованих порожнин та рівня підземних вод, повідомляє пресслужба МакДональдз.


“Щоб дослідити якість ґрунтів буде проведена експертиза. Спершу фахівці акуратно пробурять 10 невеликих свердловин глибиною 6-8 метрів та візьмуть зразок ґрунту. Ці зразки відправляємо до лабораторії, де видадуть висновок щодо твердості цих ґрунтів. Експертизу будуть проводити у Кропивницькому, вона триватиме близько двох тижнів” - пояснює представник орендаря земельної ділянки Дмитро Костишин.


Дмитро Костишин додав, що дуже важливо проводити геологічні вишукування передусім для того, щоб не було пустот, які призводять до зсувів грунту, його просадки та можуть становити загрозу для відвідувачів скверу. 


“Наразі у Центральному сквері всебічно досліджуємо якість ґрунтів, щоб мати уявлення з якими елементами доведеться мати справу у ході благоустрою. Однією з найважливіших характеристик ґрунту є його несуча здатність. Простіше кажучи - здатність того чи іншого по виду ґрунту витримувати різні типи навантаження”, - пояснює інженер-геолог Олександр Базишен.


Геологорозвідувальні роботи зі спеціальною технікою для робітників проводить ліцензоване підприємство, розташоване у Кропивницькому. Результати експертизи якості ґрунту врахують при доопрацюванні проекту благоустрою Центрального скверу, зокрема встановлення фонтану.


Нагадаємо, раніше у Центральному сквері ліквідували аварійно небезпечні підвали:  прибрали з них воду, засипали щебенем та спеціальними будівельними сумішами. На цьому етапі довелося ліквідувати три дерева над підвалами. Крім того, в процесі підготовчих до благоустрою робіт демонтували МАФи, рекламні банери старі опори освітлення та вуличні ліхтарі, старі інженерні мережі, лавки та баки для сміття, демонтували та передали на баланс комунального підприємства “Благоустрій” покриття старих пішохідних доріжок (ФЕМ).


550Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: