Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/29/meshkantsi-kropivnitskogo-prigadali-pravila-pozhezhnoi-bezpeki-v-osinno-zimovii-period-foto-.htm
новини, 29 жовтня 2020

Мешканці Кропивницького пригадали правила пожежної безпеки в осінньо-зимовий період (ФОТО)


28 жовтня фахівці Управління ДСНС у Кіровоградській області відпрацювали житловий сектор мікрорайону Кущівка м. Кропивницький та спонукали громадян подумати, чи безпечна їхня оселя у протипожежному відношенні та чи усіх правил безпеки життєдіяльності у побуті вони дотримуються.


Рятувальники розповіли кропивничанам про статистику та причини пожеж, які щодня трапляються в області, та наголосили, що основним чинником займань у житловому секторі є людська необережність або недбалість. Нескладно дотримуватись правил, що можуть зберегти майно, здоров’я та життя: слідкувати за тим, щоб перед виходом з домівки були вимкнені електричні прилади з розеток, систематично перевіряти стан електромережі, не перевантажувати її, не курити у ліжку, ховати подалі від малечі  сірники, запальнички та легкозаймисті речі, зі старшими дітьми постійно проводити превентивні бесіди, особливо зараз – під час канікул, не спалювати на прибудинкових територіях сміття та листя. Особливої гостроти набуває питання дотримання правил експлуатації обігрівальних приладів, опалювальних систем, печей, груб, камінів. Крім того, слід пам’ятати, що завжди існує ймовірність знайти незнайомий дивний предмет, що може виявитись боєприпасом часів Другої світової війни. Тому варто знати алгоритм дій у такому випадку.


На допомогу для кращого засвоєння елементарних правил безпечної життєдіяльності жителі обласного центру отримали тематичні листівки, які рятувальники завжди розповсюджують під час роз’яснювальної роботи, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


                     


878Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: