Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/31/rjatuvalniki-opikujutsja-pitannjami-pozhezhnoi-bezpeki-zhnivnoi-kampanii-foto-.htm
новини, 31 липня 2020

Рятувальники опікуються питаннями пожежної безпеки жнивної кампанії (ФОТО)


Аграрії Кіровоградщини завершують жнивну кампанію. Обмолочено вже майже 80 відсотків площ з ранніми зерновими. Питання безпечного збирання та зберігання врожаю — одне з пріоритетних для рятувальників області, які продовжують вживати усіх необхідних заходів щодо недопущення пожеж на полях, зернозбиральної та іншої техніки, яка задіяна на жнивах, а також у місцях зберігання та переробки врожаю, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


31 липня інспекторський склад Новомиргородського, Новгородківського та Устинівського районних підрозділів Управління ДСНС в області перевірили дотримання у господарствах вимог пожежної безпеки під час жнив. Варто зауважити, що більшість сільгоспвиробників добросовісно дотримуються правил пожежної безпеки, оскільки знають, що тільки у такий спосіб можна запобігти пожежам на жнивному полі та захистити зібране збіжжя від вогню. На полях є смуга оборювання, чергують бочки з водою, комбайни обладнані іскрогасниками, транспорт забезпечений первинними засобами пожежогасіння: сертифікованими вогнегасниками, ємкостями з водою, піском, лопатами, гумовими хлопавками для збивання вогню. З робітниками, котрі працюють на зернозбиральній техніці, проведено інструктаж та кожному вручено листівку застережливого характеру.


Рятувальники під час проведення роз“яснювальної роботи серед населення наголошують, що категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготовельних пунктах, елеваторах, поруч із скиртами соломи й сіна. 


               


1236Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: