Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/30/vidbuvsja-vebinar-riziki-nelegalnoi-trudovoi-migratsii-.htm
новини, 30 липня 2020

Відбувся вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції»


Сьогодні, 30 липня, у рамках заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми фахівцями Петрівської районної філії обласного центру зайнятості для незайнятих трудовою діяльністю громадян проведений  вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції».


Розпочала вебінар інспектор сектору реагування патрульної поліції №3 Петрівського відділення поліції Долинського відділу Кіровоградської області Анжела Скоробогацька, яка розкрила зміст поняття «торгівля людьми», акцентуючи увагу присутніх на масштабності поширення даного явища у світі, оперуючи експертними оцінками міжнародних організацій. Крім цього, у ході змістовної бесіди присутні визначили відмінності між поняттями «постраждалий» та «потерпілий» внаслідок торгівлі людьми. 


Продовжуючи розгляд піднятого питання, Тетяна Сидоренко, фахівчиня відділу «Петрівське бюро правової допомоги» Олександрійського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зазначила, що торгівля людьми – незаконний акт, що здійснюється особою, яка схиляє громадянина третьої країни виїхати в іншу країну шляхом використання обману чи іншої форми насильства або ж шляхом зловживання залежним становищем цього громадянина чи своїм адміністративним статусом. Поінформувала присутніх про створення в районі центру надання безоплатної правової допомоги. Наголосила на основних завданнях та функціях бюро правової допомоги, його ролі у забезпеченні захисту прав та свобод соціально незахищених верств населення, а також на порядку звернення до бюро задля отримання такої допомоги.


Також присутніх поінформовано про систему заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин і умов, що призводять до торгівлі людьми, правовий захист громадян, які перебувають за кордоном, організації та установи, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном.


Фахівчиня районної філії обласного центру зайнятості Марина Гавеля ознайомила присутніх з інформацією про стан місцевого ринку праці, перспективи працевлаштування та вільні робочі місця. Поінформувала й про заходи, які проводить служба зайнятості у напрямку попередження торгівлі людьми, а також окреслила переваги легального працевлаштування як в Україні, так і за кордоном. «Будьте обачні та обережні, приймаючи рішення на користь заробітчанства за кордоном не забувайте про загрозу втрати не лише здоров’я, а й життя, дорогих та близьких людей. Тому проаналізуйте всі можливості працевлаштування в Україні. Надійним помічником і порадником у цьому є державна служба зайнятості», – повідомила наостанок фахівчиня. 


Кожен присутній мав змогу висловити свою думку щодо актуальності даної проблеми для українського суспільства та отримати відповіді на питання, що стосуються попередження торгівлі людьми та легального працевлаштування.


928Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: