Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/15/v-oblasnii-likarni-u-kropivnitskomu-likujut-dvoh-travmovanih-pid-chas-kupannja.htm
новини, 15 липня 2020

В обласній лікарні у Кропивницькому лікують двох травмованих під час купання



Двох чоловіків, які травмувалися під час купання в річці, лікують в обласній лікарні у Кропивницькому. Про це Суспільному розповів завідувач нейрохірургічного відділення лікарні Ігор Ярошенко. За його даними, щоліта мають до 20 таких випадків. Лікування та реабілітація пацієнтів довготривалі та дороговартісні.


Пацієнти, яких лікують у нейрохірургічному відділенні обласної лікарні, за словами його завідувача, травмувались, стрибаючи у річку. Пацієнтам 19 до 31 рік. Вони мають пошкодження хребта і спинного мозку: ”Їх прооперували. Стан їх вкрай тяжкий, тому що при пошкодження спинного мозку відмовляють легені, органи черевної порожнини, руки, ноги, відбувається перебудова організму. Через такі травми люди лишаються інвалідами на все життя. Згідно статистики, з 10 травмованих гине шестеро”.


Батько 19-річного травмованого Володимир Скрипниченко розповів, що син травмувався 6 липня на річці у селі Калинівка Кропивницького району, підсковзнувшись на камінні і впавши головою у воду. На операцію витратили 37 тисяч гривень: ”Гроші на операцю збирали люди. Я всім дякую. Залишилася тільки реабілітація. Це найдорожче – мінімум, 300 тисяч гривень. Це несподівано, це дуже великі гроші для мене, тому готую для продажу будинок. Де буду жити – не знаю”.


За словами Ігоря Ярошенка, скільки травмовані пробудуть в лікарні, невідомо.


1885Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: