Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/01/u-kropivnitskomu-bezrobitnih-navchali-odnomu-z-naiefektivnishih-zasobiv-samomarketingu.htm
новини, 1 липня 2020

У Кропивницькому безробітних навчали одному з найефективніших засобів самомаркетингу


Як скласти ефективне та сучасне резюме, яке виділить пошукача роботи серед інших конкурентів? Про це дізнавалися безробітні під час інформаційного вебінару «Підготовка резюме», який днями провели фахівці відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


«Донедавна головним критерієм, на який компанії звертали увагу під час пошуку співробітників, була наявність диплома, що свідчив про вузьку професійну спеціалізацію. Програміст мав уміти створювати програми, бухгалтер – вести облік, а журналіст – писати репортажі. Усе інше вважалося позитивним, але не обов’язковим, доповненням. Сьогодні ситуація кардинально змінилася. Сучасні роботодавці розраховують на те, що кандидат матиме десятки різноманітних вмінь, а саме: здатність креативно мислити, раціонально розподіляти час, комплексно вирішувати завдання, уміти прогнозувати та швидко адаптуватися до змін, мати навички комунікації тощо. Без згадки про це сьогодні не обходиться майже жодне оголошення про роботу. Тож потрібно враховувати ці критерії під час складання резюме. Запам’ятайте, чим вища посада – тим більші вимоги до кандидата», – розпочала вебінар Галина Хлань, провідний фахівець відділу організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Учасники вебінару не лише розглянули види та структуру резюме, а й обговорили, який вид резюме необхідно використати залежно від вакансії та досвіду роботи, враховуючи при цьому основні вимоги до його написання. Виконуючи вправу «Похвали себе», безробітні вчилися себе презентувати, демонструючи при цьому свої особисті якості. 

 

«Ідеально написане резюме є маленьким шедевром, над яким доводиться працювати все життя, постійно вдосконалюючи, задумуючись над кожною фразою, над кожним словом. Під різні вакансії та нові вимоги складається нове резюме, однак це означає не придумування чогось нового, а погляд на себе і свій досвід з іншого боку, оцінюючи себе з позицій конкретної вакансії, потреб і вимог роботодавця», – резюмувала Г. Хлань. 


Таким чином, наприкінці вебінару, кожен учасник заходу отримав якісно заповнене резюме, нові знання та бажання до змін та активного пошуку роботи!



602Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: