Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/25/meshkantsjam-kirovogradschini-nagadali-gromadjanam-osnovni-pravila-bezpeki-u-lisovih-masivah-foto-.htm
новини, 25 червня 2020

Мешканцям Кіровоградщини нагадали громадянам основні правила безпеки у лісових масивах (ФОТО)


У пожежонебезпечний період збереження лісових насаджень від пожеж є одним з найважливіших завдань для рятувальників, працівників лісового господарства та поліцейських. З цією метою на Кіровоградщині постійно проводяться спільні рейди на території лісництв, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


25 червня патрулювання спільно з представниками поліції, лісового господарства та волонтерами Червоного Хреста відбулося на території Оникіївського лісництва ДП «Оникіївський лісгосп». 


Організатори профілактичного відпрацювання обійшли угіддя лісництва, звертаючи увагу на наявність застережних табличок, мінералізованих смуг та шлагбаумів на в’їздах до лісу. Спілкувалися із відпочивальниками, яким нагадали про основні заходи пожежної безпеки у лісі. Зокрема, наголосили, що багаття дозволяється розкладати лише у спеціально відведених рекреаційних зонах. Після відпочинку, залишаючи ліс, вогонь  необхідно погасити, щоб не спровокувати пожежі. З тим, як приборкати пожежу на початковій стадії, мешканці району знайомі, але рятувальники ще раз підкреслили, що в таких випадках не варто панікувати та негайно телефонувати за номером «101». Під час роз’яснювальної роботи зазначалось, що пожежі у лісових масивах мають велику швидкість розповсюдження та можуть перекинутися на жнивні поля, що зараз є особливо небезпечно. Повідомили мешканцям району і про адміністративну та кримінальну відповідальність за провокування пожеж, які завдають значної шкоди довкіллю. 


На завершення розмови були роздані застережні листівки, де наводяться рекомендації як не допустити пожежі на території лісових масивів. 

            

1183Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: