Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/14/na-kirovogradschini-shkoljariv-godujut-za-retseptami-ukrainskogo-kulinara.htm
новини, 14 січня 2020

На Кіровоградщині школярів годують за рецептами українського кулінара (ВІДЕО


&ft1 Паста болоньєзе, бурякові панкейки, кебаб з сиром замість макаронів та каш готують у Знам'янській школі №1 в Кіровоградській області. Рецепти шкільна кухарка Ольга Воровська бере з посібника "Нове шкільне харчування" кулінара Євгена Клопотенка. Учні дають свої рекомендації, як удосконалити меню - повідомляє Суспільне.


Ольга Воровська готує за рецептами Євгена Клопотенка з вересня 2019 року: ”Вирішили ризикнути відразу, с початку навчального року. Дітям подобається. Розказують, що у нас як у ресторані. Подаємо салати, ложки окремо, і діти беруть кожен скільки захоче. Раніше була каша, котлета, шматок риби, яку діти не хотіли їсти. Зараз ми готуємо те, що діти їдять. В стравах немає нічого забороненого”.


За словами директора школи Наталії Солонько, меню за Євгеном Клопотенком обходиться дорожче: ”Головна перевага – більша кількість овочів та фруктів в меню. Збільшилася вартість, кількість та асортимент продуктів. Відповідно, раніше харчування коштувало дванадцять гривень на дитину в день, зараз – вісімнадцять”.


Страви за оновленим меню в школі затвердила Держпродспоживслужба. Меню оновлюють щотижня.


1812Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: