Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/08/na-kirovogradschini-politsija-zatrimala-dvoh-cholovikiv-za-vibivannja-koshtiv-z-gromadjan.htm
новини, 8 листопада 2019

На Кіровоградщині поліція затримала двох чоловіків за «вибивання» коштів з громадян


Сьогодні, 8 листопада, у м. Знам'янка оперативники обласного Управління стратегічних розслідувань, Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, слідчі поліції області за процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області та за участю КОРД затримали двох осіб під час одержання від потерпілого 10 тисяч гривень - повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.


До поліції звернувся місцевий мешканець за допомогою. Останній повідомив, що двоє громадян вимагають у нього гроші. За його словами, чоловік повинен платити затриманим «данину», аби займатися будь-якою діяльністю на території району. При цьому погрожували ще раз застосувати до нього фізичну силу у разі відмови на їх «пропозицію».


За фактом вимагання слідчим управління ГУНП в Кіровоградської області було відкрито кримінальне провадження. Під час процесуальних заходів правоохоронці встановили, що дані особи вхолять до кримінальних кіл регіону. Крім того, один із учасників злочинного угрупування є підсудним за скоєння особливо тяжкого злочину.


Сьогодні на одній із АЗС правоохоронці затримали двох учасників ОЗГ під час одержання від потерпілого 10 тисяч гривень.


Вищевказані особи затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.


Санкція частини 2 статті 189 (вимагання) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років. Слідство триває.



1746Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

new10 листопада 2019 18:17
0
Корень этой и многих других проблем — в разрушении морали, нивелировании её значимости. А ведь с этого и начинается разложение общества... Растёт преступность, насилие, взаимное недоверие людей. Мораль — это фундамент, основа, которая позволяет людям сосуществовать в обществе. Классическое золотое правило нравственности гласит: «Относись к людям так, как хочешь, чтобы относились к тебе». Мораль в основе своей разумна и логична, а соблюдение моральных норм в конечном счёте выгодно как отдельным людям, так и обществу в целом — как основа, дающая саму возможность выживания и развития общества и каждого из людей. Человек — существо общественное, и наличие морали делает человека человеком, а не просто двуногим животным.

К сожалению, в современном мире, в частности и в Украине, всем этим простым истинам уделяется слишком мало внимания. Вот и вырастают орды "сборщиков дани", "рекетиров", "рейдеров" и прочей напасти на головы честных людей. Терпеть это всё дальше уже чревато полным крахом общества как такового. Да и терпение не железное. Кому нужны самосуды над уголовниками? Лучше до этого не допускать, воспитывая морально здоровое поколение с юных лет.

Важнейшим предметом в школе должна стать Этика: https://petition.president.gov.ua/petition/72808
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: