Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/17/u-harkovi-navchatimut-profesii-vinogradar-.htm
новини, 17 вересня 2019

У Харкові навчатимуть професії «Виноградар»


Любителів вирощувати виноград стає все більше і більше: змінюються кліматичні умови, культивуються нові сорти, виноградарство успішно розвивається практично у всіх регіонах України. Подолано стереотип про вирощування винограду тільки у південних районах України, повідомляє відділ профнавчанняобласного центр зайнятості.


І хоча професія «виноградар» не найбільш затребувана на сьогодні, однак вона є однією із найцікавіших, «душевних», перспективних і завжди відкриває можливість для самозайнятості та отримання прибутку.


З метoюпiдгoтoвки фахівців за цією професією,нaбaзi Харківського центрупрофесійно-технічної освіти для безробітних громадян з Кіровоградщини з18 вересня поточного року розпочинається нaвчaння. Курcнaвчaннятривaтиме3 мicяцi.


Слід зазначити, що Харківський центр професійно-технічної освіти для навчання за професією «Виноградар» має все необхідне, а найголовніше – навчально-виробничі ділянки для проходження виробничого навчання,де вирощується понад 200 сортів винограду. 


Більше половини навчального часу відводиться на практичне навчання: сортування і підготовка садивного матеріалу, садіння і підсаджування винограду чубуками, відсадками, укладання лози винограду для вирощування відсадків, омолоджування винограду, зрізування кущів на заданій висоті, запобігання приморозкам (укривання на зиму), зрізування, збирання та сортування грон з укладанням в тару. 


Звертаємо увагу, що для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.


Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до Кіровоградського обласного центру зайнятості.



1124Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: