Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/10/v-oleksandrii-predstavniki-novostvorenih-pidpriemstv-diznavalis-pro-poslugi-sluzhbi-zainjatosti.htm
новини, 10 липня 2019

В Олександрії представники новостворених підприємств дізнавались про послуги служби зайнятості


Однією з форм співпраці Олександрійського міськрайонного центру зайнятості з роботодавцями є проведення ділових зустрічей, мета яких – вдосконалення форм та методів співпраці з роботодавцями та соціальними партнерами. Такі зустрічі спрямовані на реалізацію державної політики у сфері зайнятості населення, створення нових робочих місць, легалізацію тіньової зайнятості, навчання та перенавчання дорослого незайнятого населення під замовлення роботодавця, організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру - повідомляє Наталія Фоміна, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.


Нещодавно подібна ділова зустріч відбулась з новоствореними підприємствами, які розпочали свою діяльність в таких галузях, як вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур та насіння олійних культур, комплексне обслуговування об'єктів, оптова торгівля іншими товарами господарського призначення, тощо.


Фахівці центру зайнятості та соціальні партнери (представники управління праці та соціального захисту населення міської ради, відділення пенсійного фонду) обговорили з роботодавцями питання щодо законодавства про зайнятість населення, дотримання роботодавцями норм чинного законодавства, зокрема щодо працевлаштування неповнолітніх, інших категорій населення, які потребують додаткових гарантій зайнятості. Особливу увагу звернули на легалізацію найманої праці як гарантоване соціальне та пенсійне забезпечення громадян.


Серед найактуальніших питань – спектр послуг служби зайнятості роботодавцям. Представники міськрайонного центру зайнятості розповіли про навчання незайнятого населення за сприяння служби зайнятості як дієвий засіб підвищення відповідності професійних якостей шукачів роботи вимогам роботодавця, надання компенсації єдиного внеску за працевлаштованих на нові робочі місця безробітних, підбір працівників, надання консультацій, тощо.


Учасники ділової зустрічі узгодили рекомендації та розробили перспективи співпраці.




806Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: