Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/26/rozpochalasja-internet-konferentsija-na-temu-litsenzuvannja-na-rinku-palnogo-.htm
новини, 26 червня 2019

Розпочалася Інтернет-конференція на тему: «Ліцензування на ринку пального»



Інтернет-конференція із начальником управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Кіровоградській області Мороз Валентиною Миколаївною щодо ліцензування на ринку пального.


Свої запитання надсилайте на електронну поштову скриньку:[email protected]


Питання1. Доброго дня! Підкажіть з якого періоду застосовуються штрафні санкції за зберігання пального без наявності ліцензії?


Відповідь: 06.06.2019 р. прийнятий Закон про внесення змін до ст. 18 Закону України «Про державне рулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Відповідно до нього застосування до суб'єктів господарювання фінсанкції у вигляді штрафу у разі зберігання пального без наявності відповідної ліцензії відтерміновано до 31.12.2019 р.


Питання 2. Які документи подаються платником податку для отримання ліцензії на право реалізації та зберігання пального?


Відповідь. Для отримання ліцензії суб'єкт господарювання повинен подати заяву, квитанцію про внесення річної плати за ліцензію, а крім того – самостійно завірені копії:


·  документів, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою будь-якого цільового призначення, на якій розташований об'єкт зберігання пального;


·  акта вводу в експлуатацію об'єктів у місці зберігання пального або до 2022 р. – документу, що підтверджує право власності щодо всіх об'єктів у місці зберігання пального; 


·  дозволу на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.


Питання 3. Вітаю! Мене цікавить яка вартість ліцензії та чи залежить вона від конкретного виду діяльності?


Відповідь. Вартість річної плати за ліцензію складає 780 грн за виробництво або зберігання пального; 2 тис. грн – за кожне місце роздрібної торгівлі пальним, та 5 тис. грн – за кожне оптове. За відсутності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним вартість становитиме 10 тис. гривень.



869Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: