Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/03/u-pomichnjanskii-otg-pratsjue-bank-bezkoshtovnih-rechei-.htm
новини, 3 травня 2019

У Помічнянській ОТГ працює "Банк безкоштовних речей"

               

В сьогоднішній нелегкий час як ніколи, важливо підтримувати один одного. Як один із шляхів допомоги людям, які опинилися в складних життєвих обставинах і стала ідея створення банку безкоштовних речей. Ця практика не є новою,  помічнянці її  «підгледіли» під час вивчення досвіду роботи польських гмін. За втілення взялись спеціалісти «Центру надання соціальних послуг населенню" виконавчого комітету Помічнянської міської ради,  - повідомляє Кіровогадське РВ АМУ


Долучитись до втілення ідея спочатку запропонували  освітянам та депутатам місцевої ради. Обов’язковою умовою прийому речей є надання чистих речей, випраних і випрасуваних. Першими до втілення ідеї долучились  освітяни та депутати місцевої ради. Пізніше ініціативу підтримали інші мешканці громади, а до списку речей додали не тільки одяг, взуття, іграшки, а й продукти харчування. На данному етапі небайдужі мешканці регулярно приносять речі. Зібране ж віддіють вигляді гуманітарної допомоги малозабезпеченим громадянам. 


«Про усі поповнення і наявні пропозиції ми повідомляємо  на сторінці в Фейсбук в группі «ЦНСПН ВК Помічнянської міськради». Оперативно віддаємо продукти, їх практично, з дня на день не залишається. Другий у списку затребуваних -  сезонний одяг. Його запаси поповнюють регулярно, адже всі ми притичино постійно перебираємо речі своїх дітей, з чого виростають, щось  кілька разів вдягли і  воно вже не до вподоби . А для когось ці речі гарна обновка. Так само із іграшками, є м’які іграшки,є книжки, є конструктори, є велосипеди і самокати», - розповідає Лариса Трибой, фахівець із соціальної роботи  Помічнянської міськради.


Весь виданий одяг фіксується в журналі , що дає можливість проаналізувати  потреби  і кількість сімей, які потребують  підтримки . За час роботи «Банку безкоштовних речей» допомогою скористались  більше  60 сімей.


2400Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: