Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/15/videonagljadu-na-viborah-prezidenta-ne-bude-tsvk.htm
новини, 15 березня 2019

Відеонагляду на виборах президента не буде – ЦВК


Відеоспостереження на виборчих дільницях під час виборів президента 31 березня не буде, оскільки це не передбачено законом, пише "Українська правда".


Про це повідомили заступник голови ЦВК Євген Радченко на прес-конференції 15 березня.


"Одне з тих питань, яке викликає посмішку і на які вже набридло відповідати, але відповідаю. Отакі відеоспостереження на виборчих дільницях ніяким законом, в тому числі законом про вибори президента, не передбачені, тому цього відеоспостереження не буде", - сказав він.


Радченко нагадав, що свого часу дійсно організовували відеонагляд на виборчих дільницях, на що витратили майже мільярд гривень і що було геть неефективним.


"На це було потрачено 996 мільйонів гривень, було куплено 32 тисячі з лишком програмно-апаратних комплексів… Ця вся система була змонтована, працювала. У результаті з понад 30 тисяч таких комплектів було здійснено трохи більше ніж 180 тисяч заходів у систему – приблизно 7,5 разів на кожну виборчу дільницю люди заходили подивитись. Ефективність говорить сама за себе", - сказав заступник голови ЦВК.


Разом з тим він додав, що органи державної влади або місцевого самоврядування мають право забезпечувати охорону та безпеку приміщень, які їм належать і яких будуть виборчі дільниці. Тому у разі бажання чи необхідності вони можуть встановлювати камери у своїх приміщеннях.


"Але ці камери не мають на меті фіксування чи спостереження за голосуванням чи підрахунком голосів. Це може бути виключно з міркувань безпеки", - підсумував Радченко.


1187Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: