Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/09/13/na-kirovogradschini-pidpriemtsja-za-nejakisnu-kovbasu-oshtrafuvali-na-22-tisjach-griven.htm
новини, 13 вересня 2018

На Кіровоградщині підприємця за неякісну ковбасу оштрафували на 22 тисячі гривень


Знову штраф: понад 22 тис.грн сплатив підприємець за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів


До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло звернення від споживача. Заявник придбав ковбасні вироби у продуктовому магазині та був незадоволений запахом ковбаси. Також чоловік звернув увагу на порушення температурного режиму зберігання харчової продукції, санітарний стан приміщення та обладнання, порушення товарного сусідства.


За зверненням заявника спеціалісти Держпродспоживслужби області проведели позаплановий захід у формі інспектування, під час якого виявили порушення вимог законодавства:


- санітарний стан приміщення та обладнання незадовільний (в закладі продовольчої торгівлі відсутні дезінфікуючі та миючі засоби для обробки технологічного обладнання);


- температурний режим не дотримується (відсутні засоби для вимірювання температури, необхідної для харчових продуктів).


КеруючисьЗаконами України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності України», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та відповідно до вимог Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператору ринку вручено припис щодо вжиття заходів, направлених на усунення порушень вимог чинного законодавства,складено протокол та винесено постанову, відповідно до якої фізичну особу-підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму більше 22 тис. грн.


1994Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: