Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/07/12/na-oleksandrivschini-shkoljari-zmagalis-u-proforientatsiinih-igrah.htm
новини, 12 липня 2018

На Олександрівщині школярі змагались у профорієнтаційних іграх


Літо для школярів – пора не лише відпочинку, а йможливість замислитись над своїм професійним вибором. Адже правильний вибір професії є неодмінною умовою соціального становлення кожної особи, від ньогозалежать зміст та повнота подальшого трудового і особистого життя.


Олександрівська районнафілія Кіровоградського обласного центру зайнятості продовжує свою роботу з учнівською молоддю в літніх таборах оздоровлення та відпочинку, зокрема у таборі «Жовтень», що розташований ус. БіркиОлександрівського району - повідомляє Т. Вихрист, провідний фахівець з питань зайнятості Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Основною метою профорієнтаційного заходу,проведеного на базі табору «Жовтень»,булороз'яснення важливості оптимального вибору професій з урахуванням трьох основних факторів (хочу-можу-треба) та сутності послуг служби зайнятості для школярів. Зі школярами 2-го загону,вікова категорія 12-14 років,були проведені різноманітні профорієнтаційні ігри: «Знавець професій», «Професія на літеру», «Показуха», «Від предмета до професії», «Калейдоскоп професій».


Проведення просвітницької роботи в ігровій формі дає змогу реалізувати основне завдання заходу–викликати інтерес в учнів та сприяти підвищенню їхньої обізнаності у світі професій,усвідомленню індивідуальних якостей,які необхідні для оволодіння тими чи іншими професіями, більш відповідальному ставленню до вибору майбутньої сфери професійної діяльності.


Діти отримали велику кількість позитивних емоцій та вражень від процесу навчання та гри,а також багаж знань та навичок, який допоможе в прийнятті правильного рішення щодопрофесійного самовизначення,що мотивуватиме діяльність задля досягнення поставлених цілей.


Проводячи профорієнтаційні уроки,організовуючи різноманітні ігри та конкурси профорієнтаційного спрямування, ми, спеціалісти сприяємо формуванню у дітей уявлення про майбутню професію.Навчання в літньому таборі–це чудова можливість зробити своє літо яскравим, вибір спеціалізації більш свідомим, а майбутнє–зрозумілішим.




983Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: