Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/05/16/osvitjani-novomirgorodskoi-rda-uhilivshis-vid-konkurentnih-torgiv-viddali-zamovlennja-eks-deputatu-selischnoi-radi.htm
новини, 16 травня 2018

Освітяни Новомиргородської РДА, ухилившись від конкурентних торгів, віддали замовлення екс-депутату селищної ради


Відділ освіти молоді і спорту Новомиргородської районної державної адміністрації прозвітував про укладення двох договорів на постачання продуктів харчування на загальну суму 241,22 тисяч гривень. Відповідні звіти та договори, заключені з ФОП Лінчевський Сергій Михайлович, освітяни виклали на порталі публічних закупівель ProZorro учора, 15-го травня - повідомляє сайт ЦМ "Прозоро".


В обидвох випадках замовник визначив предмет закупівлі, «продукція борошномельно-круп'яної промисловості», обравши для цього відповідний код Єдиного закупівельного словника. При цьому освітяни порушили частину 7 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі», якою забороняється укладати прямі безконкурентні договори, у разі якщо вартість предмета закупівлі перевищує межі, встановлені статтею 2 Закону, а точніше 200 тисяч гривень. Таким чином відділ освіти не мав права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів або застосування Закону.


Ухиленням від аукціону, однак, замовник не обмежився, порушивши ще й строки публікації заключених договорів. Як виявилось обидві угоди замовник уклав за місяць-два раніше до дати звітування. Так угоду вартістю 59,59 тисяч гривень було підписано 20 квітня, а вартістю 181,33 тисячі гривень – 12 березня поточного року. Це у свою чергу є прямим порушенням статті 10 Закону України «Про публічні закупівлі»  якою визначено, що договір про закупівлю оприлюднюється протягом двох календарних днів з дня його укладення.


За фактами виявлених порушень експерти ЦМ «Прозоро» вже звернулись до Управління Східного офісу  Держаудитслужби у Кіровоградській області.


Що ж до підрядника, то ним виявився Сергій Лінчевський, екс-депутат Капітанівської селищної ради Новомиргородського району. Загалом підприємець підписав через ProZorro 12 договорів на з трьома замовниками області на загальну суму 889,86 тисяч гривень.


1495Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: