Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/03/14/servisni-tsentri-mvs-zaprovadili-chek-list-praktichnogoispitu-dlja-vodiiv-foto-.htm
новини, 14 березня 2018

Сервісні центри МВС запровадили чек-лист практичногоіспиту для водіїв (ФОТО)


Головний сервісний центр МВС вперше запровадивчек-листдля практичних іспитів на отримання посвідчення водія. Екзаменатори будуть користуватися зручним чек-листом під час практичної частини іспиту. В ньомузазначені перелік вправ та типові помилки, котрих припускаютьсягромадяни під час практичного іспиту, та шкалаоцінювання. 


Практичнийіспитскладається з 2 етапів: перший етап проходить на майданчику для навчання з початкового керування, другий - на визначеномумаршруті в умовахдорожньогоруху. На першому етапі іспиту тестуються такі вміння водія як підготовка до початку руху, зупинка транспорту на підйомі/спуску, заїзд у двір«гараж» з правого/лівого боку тощо. На другому етапііспиту – маневруванняупотоці, дотриманняшвидкостіруху та вимогдорожньоїрозмітки і дорожніхзнаківтощо.


Громадяниможутьбезкоштовнозавантажити чек-лист з сайту Головного сервісного центру МВС, цеспроститьпроцеспідготовки до іспиту. Під часіспитучек-лист друкується на зворотнійчастиніекзаменаційного листа, йогонаявністьгарантуєпрозорість та зрозумілістьсистемиоцінюваннянавичоккандидата у водії.По завершенню іспиту особа, яка його складала, може ознайомитися із зазначеними екзаменатором помилками, залишивши на чек-листі свій підпис.Післязавершенняіспитівекзаменаційнілистизберігаютьсяусервісномуцентрі МВСпротягом 3 років. 


У майбутньому планується запровадження фото- та відеофіксації практичної частини іспиту.


Нагадаємо, щопідготуватися до теоретичноїчастиниіспитутепертакож легко: на сайті Головного сервісного центру МВС працюєонлайн-тренажер з ПДР. Новини сервіснихцентрів МВС наофіційнійсторінціуФейсбук, консультаціїза телефоном (044) 290-19-88.


   


1294Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: