Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: oporaua.org
Дата: 15 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/07/15/opora-na-kirovogradschini-chinni-nardepi-piarjatsja-na-temi-vidilennja-subventsii.htm
політика, 15 липня 2019

ОПОРА: На Кіровоградщині чинні нардепи «піаряться» на темі виділення субвенцій

oporaua.org


У травні-червні представники ОПОРИ зафіксували 26 випадків непрямої агітації чинними нардепами у Кіровоградській області на темі виділення державних субвенцій. Народні обранці «піарилися» на ремонті доріг, реконструкції станції переливання крові, на купівлі твердопаливного котла для амбулаторії та на встановленні восьми дверей у житлових будинках.


В окрузі № 99 (центр – місто Кропивницький) чинний нардеп Олександр Горбунов активно «звітує» про використання субвенції на соціально-економічний розвиток. Він запустив у соціальних мережах цілу низку роликів про ремонт дороги, станції переливання крові, утеплення приміщення ЦДПУ ім. Володимира Винниченка та інші. У деяких відео зазначено, що проекти реалізовані «за сприяння народного депутата Олександра Горбунова», а в інших – записане звернення нардепа. На відео використовують коментарі керівників комунальних та державних закладів, які розповідають про колишній стан приміщень і зміни після ремонту.



Також політик розмістив по всьому Кропивницькому білборди, на яких зображено реконструкцію приміщень, закупівлю обладнання та інше за кошти субвенціі. На зовнішній рекламі є згадка  імені та прізвища народного обранця.



«Сьогоднішній день – це продовження робіт по вул. Кропивницького у Кропивницькому і початок вкладання вирівнюючого шару асфальту!  Рухаємось далі...» –  йдеться в одному з повідомлень політика.



На відео Олександр Горбунов наголошує, що це депутатський звіт.


Нагадаємо, Олександр Горбунов – чинний народний депутат, обраний у 2014 році за списком від політичної сили «Народний фронт» під номером №41. 17 червня ЦВК зареєструвала Горбунова як самовисуванця кандидатом у народні депутати в 99 окрузі.


Активно включився в «піар» на темі субвенцій і колега Олександра Горбунова, чинний нардеп Максим Поляков. У 2014 році він був обраний за списком партії «Народний фронт». Зокрема, у соцмережах депутат пише про відриття майданчиків, закупівлю медичного обладнання та твердопаливного котла тощо. Згадав і народний обранець і про встановлення восьми дверей у житловому будину смт. Завалля Гайворонського району. Кошти на відповідне обладнання, майданчики та інше виділено з державного бюджету.


Максим Поляков підкреслює, що за його сприяння вкотре отримали субвенцію з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій шість районів Кіровоградської області: Новоархангельський, Голованівський, Гайворонський, Новомиргородський, Маловиськівський, Благовіщенський райони у розмірі 2,5 млн. грн.



«Сьогодні завітав до смт. Побузьке. та с. Шепилове Голованівського району. Зустрівся з громадами населених пунктів. За мого сприяння відкрито два дитячих майданчика. Також відвідав селищні дитячі садочки: ДНЗ «Орлятко» та ДНЗ «Ромашка». Дякую за святковий концерт!» – йдеться у повідомленні  про освоєння державної субвенції.  



ЦВК зареєструвала 14 червня Максима Полякова кандидатом у народні депутати як самовисуванця у окрузі №101.


Чинний депутат у окрузі № 102 (центр – м. Знам’янка) Олесь Довгий продовжує публікувати інформацію  про передачу спортивного обладнання,  відкриття спортивного комплексу і зони відпочинку та іншого. Народний обранець не зазначає, що кошти  на ці заходи були виділенні з субвенції на соціально-економічний розвиток.


«До-після. Це амбулаторії с. Богданівка Знам‘янського р-ну та с. Микільське Світловодського р-ну. Згуртувавши наші сили задля підтримки якісного рівня медичного обслуговування у сільській місцевості, ми провели ремонти у приміщеннях. Усе це можливо завдяки підтримці кожного жителя та активної співпраці із місцевою владою. Вважаю, що результат вартий усіх наших зусиль. Зміни можливі лише завдяки вам. Дякую!»,  – йдеться в повідомленні.



Нагадаємо, ЦВК зареєструвало Олеся Довгого кандидатом у народні депутати 24 червня як самовисуванця в окрузі № 102.


«ОПОРА неодноразово наголошувала, що недосконалий механізм щодо розподілу соціально-економічної субвенції в регіонах призводить до маніпуляцій ними.  Народні обранці наголошують, що за їхнього сприяння було закуплено техніку, встановлено майданчики тощо і при цьому не зазначаючи, що це зроблено за бюджетні кошти. До того ж, часто ці кошти використовують на невеликі проекти, не вирішуючи глобальних проблем, які тягнуться роками»,  – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.


Громадянська мережа ОПОРА наголошує на важливості зміни механізму виділення державних субвенцій, на необхідності підвищення рівня прозорості та зрозумілості виділення коштів, а також на дотриманні принципів рівномірності, системності й пріоритетності розподілу бюджетних ресурсів між різними регіонами України.



oporaua.org

2803Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: