Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кореспондент.net
Дата: 10 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/06/10/bratva-rvetsja-v-politiku.htm
політика, 10 червня 2019

Братва рветься в політику

Кореспондент.net


Після обрання новим Президентом Володимира Зеленського, ці покидьки, ласі до чужих грошей, з усіх сил рвуться до влади. Тепер їм треба легалізуватись, як народні депутати, отримати недоторканність


Але впевненні цього не станеться. Громадськість підніметься і будуть знову Революції Гідності, а окремих районах аби тільки цю пройдисвіти не дірвались до влади. 


В 2014-році відбулася Революція Гідності і сотні Українців загинули на Майдані заради кращого майбутнього, заради того, щоб викорінити корупцію і привести до влади порядних і чесних професіоналів. Але, нажаль, цього не відбулося. Замість порядних, почасти, прийшли пройдийсвіти. А зараз, після обрання новим Президентом Володимира Зеленського,  ці покидьки, ласі до чужих грошей, з усіх сил рвуться до влади. Тепер їм треба легалізуватись, як народні депутати, отримати недоторканність і вже зовсім плюючи на закон та мораль займатись рекетом з депутатським значком на піджаці.


Так, зокрема, сталося і в Кіровоградській області. Начальником  Управління захисту економіки Національної поліції в Кіровоградській області було призначено Володимира Духна. Людину, яку ледве не палицями гнали люди з його рідної Чернігівщини за його так звану «діяльнісь». Так наприклад, в Чернігові він добре відомий «кришуванням» залів ігрових автоматів та підпільних казино.


Через корумповані зв’язки в Міністерстві внутрішніх справ йому вдалося «заховатися» на Кіровоградщині. Але жадоба до чужих грошей в нього не пропала. Дуже швидко разом зі своїм спонсором фермером з Петрівського району («хазяїном» якого він себе вважає) Олександром Поворознюком на прізвисько «Папа», вони стають «героями» численних журналістських розслідувань і матералів не лише місцевих, а й всеукраїнських видань. Не зважаючи на кричущі факти порушень законів, поліція, завдяки щедрим хабарям Папи та «кришуванню» Духна, на це закриває очі. Ось лише деякі доведені факти із спільної «діяльності» Папи та всиновленного ним «перевертня в погонах» Духна.


Резонансна ситуація трапилася 19 вересня 2018 року, поблизу селища Йосипівка в Кіровоградській області, про що написало чимало засобів масової інформації. Місцевий фермер Олександр Поворознюк ( за прізвиськом "Папа"), який, за словами місцевих мешканців,  вже давно себе вважає «хрещенним батьком» району, якому все дозволено, виїхав на поле зі своїми охоронцями і почав «живе полювання» на людей. Це виглядало, як голлівудський бойовик із застосуванням зброї,  переслідуванням і тому подібне. При цьому на боці Папи виступали і співробітники Петрівського райвідділу поліції. Дійшло до абсурду, по команді Папи, поліцейські затримували випадкових перехожих і тих, хто просто чекав автобус на зупинці. Як кажуть провели «тотальну зачистку»  території.


Після цього працівники Поворознюка під охороною поліції зібрали врожай соняшнику з 500 га землі сільськогосподарських підприємств "Сім вітрів", "Мітвел", «Мітвел плюс» та інших. «Працювали» без упину до ранку. Згідно чинних документів у підконтрольних Олександру Поворознюку фірм в оренді перебувало приблизно 70 га. Проте урожай він зібрав з 500 га! Конкретно, з орендованих земель інших підприємств. Куди зник урожай, що за приблизними оцінками вартує понад 10 млн. грн..? А також хто з державних чинів на цьому нажився? На це питання, до цього часі відповіді немає. Проте є чітка відповідь на інше питання. Журналісти і громадські активісти викрили факти корупційних зв’язків одіозного аграрного феодала Поворознюка і поліцейського Духна.


Нагадаємо, поблизу Йосипівки Папа, фактично,  давав прямі вказівки місцевим поліцейським розстрілювати автомобілі охорони полів однієї з фірм якій належали посіви. Згодом, після його телефонного дзвінка, на полях навіть з’явився поліцейський спецпідрозділ КОРД. В районі прекрасно знають, що Папа щедро «допомагає» місцевим поліцейським чинам.


Але здійснюючи таку «діяльність» районного поліцейського даху замало. Тому Папі доводиться «піклуватись» і про обласних високопоставлених поліцейських. Так, наприклад, в мережі інтернет є багато інформації, щодо того, що протягом 6 місяців 2018 року Поворознюк придбав та передав в оренду за символічну плату управлінню захисту економіки ДЗЕ Національної поліції України автомобіль Toyota Corolla 2018 року випуску. Саме для службового користування начальником УЗЕ НПУ Кіровоградської області Володимиром Духном. Але, як виявилось Папа зробив і коштовний подарунок цьому поліцейському – переоформив на сестру В.Н. Духна власний автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» 2015 року випуску. На одному з фото ви можете бачити це елітне авто коли воно було ще у власності Папи з кіровоградською реєстрацією ВА 001 АС, а на іншому фото, ви можете бачити вже самого Духна біля цієї автівки, яка була переоформлена і отримала чернігівську реєстрацію СВ 1000 ВМ за місцем прописки сестри поліцейського


Але Папа не перестає «піклуватись» про головного узешника області та його родину. 28 серпня 2018 року Поворознюк фактично дарує родині Духна (дружина Духно Т.П. та дочка Духно С.В. ) відпочинок в одному з найдорожчих та найфешенебельніших готелів Туреччини – «MaxxRoyal» Сума оплати за путівку на 5 днів з 24 по 29 вересня цього року склала 111 тисяч 840 гривен (близько 4 тисяч американських доларів). Гроші були внесені на рахунок туристичного агентства ПП «Шик Тур», що знаходиться у місті Дніпро і послугами якого постійно користується родина та друзі Поворознюка. Оплата була здійснена у філіалі ПАТ «Сбербанк Росії» у місті Жовті води Дніпропетровської області, де відкриті рахунки ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», яка належить Поворознюку. Цікаво, що готівку в касу банку внесла людина Поворознюка - Безус Р.В.. Він проживає в місті Жовті води і працює слюсарем на ТОВ «Реймс Транспорт», яка займається ремонтом сільхозтехніки петровського латифундиста. Правда середня зарплатня Безуса, за останні два роки, складає біля 5 тисяч гривень на місяць, сукупно за 2017-2018 роки це близько 80 тисяч гривен. Тому, як би він ці два роки не їв, не пив то він би все одно не наскладав майже 112 тисяч гривен щоб подарувати путівку в Туреччину родині поліцейського Духна. На копії платіжки в графі призначення платежу можна побачити напис «за Духно Т.П.». Про те родині Володимира Духна не судилося у вересні побувати на сонячних курортах Туреччини, які вони так полюбляють (в останнє були недавно, в липні цього року). Через численні публікації у всеукраїнських та місцевих засобах масової інформації, що до протизаконних методів роботи УЗЕ в Кіровоградській області та корумпованості його керівника Духно вирішує не загострювати ситуацію та відмовляється від подорожі. Замість родини поліцейського 24 вересня о 4 ранку рейсом QU 4409 «Київ-Анталія» вилітають вже інші друзі Поворознюка – родина Улітіних (Олександр Улітін та Олена Федчук, разом з сином Дмитром), путівка на яких з родини Духно була терміново переоформлена 20.09.2018.


Про те через складну процедуру оформлення страхування відповідний поліс так і залишився виписаним на доньку правоохоронця – Софію Духно.


До речі відповідно до ч.2 ст.52 «Закону України про запобігання корупції», у разі суттєвої зміни у майновому стані, тобто отримання доходу або придбання майна, послуг на суму, що перевищує неоподаткований мінімум встановлений на 01.01.2018 року в 50 разів (88 100 грн.) суб’єкт декларування, яким є В.М. Духно зобов’язаний письмово повідомити НАЗК та внести зміни до електронної декларації протягом 10 діб. Про те, начальник УЗ в Кіровоградській області це зробити «забув». Добре хоч Папа не забуває про нього піклуватись. 


І це лише кілька фактів спільної кримінальної діяльності цієї парочки. Зараз вже достеменно стало відомо, що обидва фігуранта стукають у двері рейтингових політичних партій, щоб вже цього літа одягти не тюремну робу, а комтюм народних обранців. Духно, навіть, щемливе звернення на полі серед бур’янів записав. Дуже хоче обратись по аграрному 100-му виборчому округу. А його Папа, який вже вркай обідрав селян Петрівського району тепер хоче розповсюдити свою «діяльність» на всі райони 103-го виборчого округу.


Кореспондент.net

3547Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: