Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 16 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/04/16/tserkovni-tainstva.htm
політика, 16 квітня 2019

Церковні таїнства


В Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім.Є.Маланюка відбувся незвичний захід - вільний діалог зі священиком Соборного храму Благовіщення Пресвятої Богородиці протоієреєм Іваном Верескуном. Учасниками стали студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка.


Протягом заходу діяла виставка церковної атрибутики. Церковне начиння - це спеціальні предмети і атрибути, які використовуються для православних обрядів і богослужінь. Без цих предметів немислиме церковне життя, але мало хто знає їх назви та призначення.


Абсолютно вся церковна атрибутика постійно присутня в житті християн. Настає осінь і діти йдуть до школи, а священик здійснює перед початком навчання молебен і окроплює учнів святою водою. Коли в сім'ї народжується дитина, батьки йдуть до священика і здійснюють Таїнство Хрещення. Для немовляти купують натільний хрестик і білу сорочку як знак чистоти і відданості Богу. 


Хрещені батьки під час Таїнства тримають в руках церковні свічки як символ гарячої молитви.


Також протягом заходу відбулося обговорення церковних таїнств з практичної та духовної сторони, піднімалися питання сімейного життя та добробуту.


Опісля спілкування у всіх присутніх була можливість поласувати печивом та цукерками за чашкою ароматного чаю.


Висловлюємо щиру подяку Соборному храму Благовіщення Пресвятої Богородиці за організацію такого заходу і запрошуємо усіх бажаючих вже завтра о 13.00 та о 14.30 відвідати виставку церковної атрибутики.



2781Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: