Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Центр Регіональних Досліджень
Дата: 28 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2018/11/28/tsrd-prezidentska-sotsiologija-po-kirovogradskii-oblasti-listopad-2018-.htm
політика, 28 листопада 2018

ЦРД: Президентська соціологія по Кіровоградській області (листопад 2018)

Центр Регіональних Досліджень


На минулому тижні сайт «Кіровоград24» опублікував перше передвиборче соціологічне дослідження, яке проводилось Центром Регіональних Досліджень з 5 по 11 листопада 2018 року в місті Кропивницькому. Нижче ми презентуємо результати опитування яке проводилося з 12 по 18 листопада вже в Кіровоградській області.


Представники Центру Регіональних Досліджень опитали 1500 респондентів в усіх районних центрах області. А також у містах Кропивницький, Олександрія, Світловодськ та Знам’янка. Статистична похибка +/- 3,5%. Респондентам було задано єдине питання: якщо б вибори Президента України відбулись сьогодні, кого б з наступних осіб Ви б обрали?


Результати які Ви бачите нижче відрізняються від результатів опитування в обласному центрі. Проте трійка лідерів є незмінною. На першому місті Юлія Тимошенко. Яка має результат вищий завдяки більшій підтримці в сільській місцевості особливо у Бобринецькому виборчому окрузі. Впевнено іде на другому місці Володимир Зеленський, який має переважно підтримку в містах, а в одному з міст обласного підпорядкування навіть очолив рейтинг симпатій виборців. Рейтинг діючого президента Петра Порошенка в області є ще нижчим ніж в Кропивницькому. Проте опитування проводилось до інциденту в Керченській протоці і можливо в наступних опитуваннях він буде вищий. Майже догнав президента радикал Олег Ляшко, який має дуже високу підтримку на заході області в Голованіському виборчому окрузі.


Інші претенденти в кандидати мають рейтинг 5 і менше відсотків. Варто відзначити, що як і в обласному центрі, майже четверта частина виборців ще не визначилась в своєму виборі.


Результати:

«Якщо б вибори Президента України відбулись сьогодні, кого б

з наступних осіб Ви обрали?»


Юлія Тимошенко – 17,7%

Володимир Зеленський – 9,0%

Петро Порошенко – 6,7%

Олег Ляшко – 6,5%

Юрій Бойко – 5%

Анатолій Гриценко – 5%

Вадим Рабінович – 4,5%

Святослав Вакарчук – 4,0%

Олександр Шевченко – 2,7 %

Андрій Садовий – 1,3%

Сергій Тарута – 1,0%

інший кандидат – 4,3%

не голосував би – 8,7%

важко відповісти – 23,6%


4286Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: