Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 3 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/07/03/regionalnii-forum-sinergija-vladi-i-gromadi-mozhliva-.htm
політика, 3 липня 2017

Регіональний форум «Синергія влади і громади – можлива?/!»

29 червня  в Кропивницькому відбувся Регіональний форум «Синергія влади і громади – можлива?/!», організаторм якого виступили представники Всеукраїнського кампанії «Активна Громада: право вибору» ВГО «Інститут Республіка».


Під час заходу регіональний координатор вищевказаної кампанії Анатолій Стоян  представив результати дослідження Інституту «Республіка» щодо звітування депутатів місцевих рад: всеукраїнський та місцевий розріз.  підготували кількісний та якісний аналіз звітів депутатів і розкажуть про тонкощі такої, здавалося б на перший погляд, легкоїсправи. Зазначив, що із 42 депутатів Кіровоградської міської ради лише два депутата – Віталій Бєлов та Сергій Калапа не надади своїх звітів для оприлюднення на офіційному сайті міської ради.


Перед учасниками заходу виступив депутат Подільської районної ради в місті Кропивницькому Володимир Муравйов (Радикальна партія Олега Ляшка), який розповів присутнім «Навіщо депутат громаді?»  Скориставшись вільним мікрофоном, учасники висловили свої репліки, коментарі та запитання до  депутата.

 

Представники громадських організацій поділилися успішними історіями реалізації місцевих ініціатив, зокрема щодо благоустрою прибудинкових територій, створення ОСББ та маршрутів «зеленого туризму» та інших, яких вдалося досягти завдяки синергії влади та ініціативних громадян.




Вінцем даного публічного заходу, перед презентацією посібника «Інструментарій для громадян» (зібрання кращих практик, засвоєних уроків та успішних історій Інституту «Республіка» та Центру UA; все, що стане в нагоді для започаткування власної ініціативи, яка залучить громадян та владу до вирішення нагальних проблем вашої громади) стала інтерактивна гра: «Створюємо портрет депутата Кіровоградської міської ради» або «з чого зроблений депутат?», яку модерував член активної команди, помічник регіонального координатора, студент Кіровоградського інституту державного та муніципального управління Класичного приватного університету Володимир Скорупо.

 



Примітка. Даний західвід бувається за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) та Інституту “Республіка” (www.inrespublica.org.ua) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).


Контактна особа:  Анатолій Стоян, тел. 067-792-98-42 або 095-166-39-29;  

e-mail: [email protected]


5960Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: