Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 16 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2017/11/16/zona-vidchuzhennja-chornobil-fotoreportazh-.htm
фотогалерея, 16 листопада 2017

Зона відчуження. Чорнобиль (ФОТОРЕПОРТАЖ)

"Кіровоград24"


26 квітня 1986 року на території української РСР поблизу міст Чорнобиль та Прип’ять сталася найбільша техногенна катастрофа за всю історію людства. На атомній електростанції імені В.І. Леніна через невдалий експеримент стався вибух. Який спричинив пожежу та значний викид радіації. Через рух атмосферних фронтів серйозно були заражені території України, Білорусії, Росії та значна частина Західної Європи. Офіційно радянська влада визнала лише 27 смертей ліквідаторів аварії, проте за найскромнішими підрахунками лише в перший місяць в який сталася аварія від отриманих значних доз радіації померло понад 2,5 тисячі чоловік. Але точно підрахувати кількість летальних випадків в наслідок чорнобильської трагедії не можливо. Так само не можливо оцінити вплив цієї трагедії на здоров’я мільйонів мешканців територій над якими пройшли радіаційні хмари.


Одразу після аварії на ЧС в радіусі 30 км від електростанції були евакуйовані понад 200 тисяч мешканців з 4 міст та десятків сіл. І якщо в деякі з них згодом повернулися люди, то 10-тикілометрова зона навколо атомної електростанції назавжди закрита для проживання.


Адже наприклад період напіврозпаду радіоактивного елементу полоній складає 245 тисяч років, що унеможливлює тривале перебування в зоні зараження людей.


Кореспонденти сайту «Кіровоград24» побували в чорнобильський зоні відчуження і пропонують вашій увазі фоторепортаж…


2569Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: