Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Прес-служба УДПтС України в Кіровоградській області
Дата: 30 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/06/30/den-konstitutsii-v-penitentsiarnih-zakladah-kirovogradschini.htm
фотогалерея, 30 червня 2016

День Конституції в пенітенціарних закладах Кіровоградщини

Прес-служба УДПтС України в Кіровоградській області


Впродовж святкових днів для засуджених установ виконання покарань Кіровоградської області відбулись заходи,  присвячені 20-ій річниці прийняття Конституції України. Події, яка  двадцять років тому стала центром політичної й історичної української державотворності.


Начальниками відділень соціально-виховної та психологічної служби Петрівської виправної  колонії (№ 49) та Кіровоградської виправної колонії (№ 6) для засуджених, які відбувають покарання  проведені тематичні виховні години, лекції: «20-річча Конституції України», переглянули документальну стрічку «Битва за незалежність». Засуджені ознайомилися з усіма перипетіями державотворення українського народу і чому для українців є великим святом затвердження Конституції України.


Були організовані спортивні заходи: гра в міні-футбол, шашки, шахмати.


Не оминули святкові заходи в виправних колоніях і представники різних громадських і релігійних організацій: Християнської Місії «Нове Покоління», Всеукраїнського Союзу Обєднання ЄХБ, Фонду Милосердя «НАДІЯ», церкви «Перемога», всеукраїнської мережі людей які живуть з ВІЛ/СНІД «ЛЖВ», Українського Центру об’єднаної Церкви Християн Віри Євангельської Місія «Віфліємська зірка». Представники останньої релігійної організації проспівали чудові пісні про Україну для засуджених Петрівської ВК – 49. 


28 червня 2016 року для засуджених Олександрівського виправного центру (№104) було організовано екскурсію до кімнати-музею Л. М. Мацієвича з нагоди свята. 


Кімната-музей Левка Мацієвича є продовженням авіаційно-космічної експозиції районного краєзнавчого музею, відкрита 7 жовтня 2003 року в будинку, де він народився. У філіалі музею засуджені побачили численні фотографії і документи, що розповідають про багатогранне життя і діяльність Левка Макаровича Мацієвича, речі побуту того періоду, макет літака «Фарман-4», на якому літав і загинув авіатор.


Засуджені проведеною екскурсією були задоволені, оскільки мали можливість детальніше дізнатися про уродженця селища Олександрівки, одного з перших вітчизняних льотчиків, першого українського пілота, талановитого морського інженера і українського громадського діяча капітана Левка Мацієвича. 


Неповнолітнім Кіровоградської установи виконання покарань (№14) допомогла узагальнити та систематизувати знання про Україну та її державні символи, психолог відділу соціально-виховної та психологічної роботи Тетяна Ковальова.


Захід було проведено у формі лекції-бесіди, під час якої хлопці змогли не лише оновити в пам’яті вже наявні знання про свою рідну країну, а й дізнатись багато нового та цікавого. Також, Тетяна Іванівна разом зі своїми підопічними згадала положення Конституції України, перевіривши неповнолітніх на знання змісту основного закону нашої держави.


Святкові заходи, які приурочили до Дня Конституції, видались яскравими, захоплюючими та надовго запам’ятаються засудженим.



3088Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: