Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Керівник Кіровоградського центру європейської інформації Тетяна Федорова
Дата: 22 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/05/22/den-evropi-pid-doschem.htm
фотогалерея, 22 травня 2013

День Європи під дощем

Керівник Кіровоградського центру європейської інформації Тетяна Федорова

Навіть мінлива погода не завадила кіровоградцям відзначити День Європи - 2013, долучившись до «Єврофесту», що вже традиційно відкривається у нашому місті третьої суботи травня. Цього разу всі, кого питання європейського вибору України не залишає байдужим, зібралися під зеленим шатром Ковалівського парку.

Кіровоградський центр європейської інформації, що діє при обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І.Чижевського та входить до Мережі центрів європейської інформації України, об’єднав свої зусилля з Кіровоградським обласним центром дитячої та юнацької творчості, Радою євроклубів Кіровоградщини, молодіжною громадською організацією «Європа – наш дім», аби ще раз нагадати, що європейський вибір України - не газетний штамп, а внутрішня позиція мільйонів українців.

Дізнатися більше про те, чим живе сьогодні Об’єднана Європа, як розвиваються стосунки України з ЄС, які європейські програми та ініціативи актуальні для українців міг кожен, завітавши до інформаційної палатки Центру. А ще – перевірити свої знання, ставши учасником вікторини. Кращі знання та глибоке розуміння змісту і значення для суспільства європейських демократичних цінностей демонстрували члени шкільних євроклубів.

Стенд-опитування «Європейська інтеграція України: скажи СВОЄ слово!» став своєрідним місцем полеміки гостей свята, де кожен міг не лише висловити власне ставлення до інтеграційних процесів, але й думку щодо змін, які мають відбутися у нашому суспільстві та у свідомості кожного з нас.

2013-й був оголошений Європейською Спільнотою роком європейського громадянства. Представники Центру європейської інформації намагалися з’ясувати, що означають поняття «громадянська активність» та «громадська участь» для нас з вами. «Активні громадяни» - так звучала тема організованого Центром конкурсу малюнків та плакатів, який проходив просто в парку. У кольорах, образах та символах кожен учасник намагався показати своє бачення. Кращою була визнана колективна робота братів Андрія та Іллі Бєліченків та їхнього друга Андрія Вєжитчаніна.  А тим часом волонтер Центру Катерина Бабенко провела опитування серед відвідувачів Ковалівського парку, намагаючись з’ясувати, яким бачать активного громадянина мешканці та гості міста, що знають про місцеві громадські ініціативи та чи готові до них долучитися? 

А ще були виступи команд євроклубів, майстер-класи та ігри, багато сміху, веселощів та дружнього спілкування. Цей день кожному запам’ятався по-своєму: хтось виграв конкурс або вперше насмілився вийти на сцену, хтось вперше замислився про те, що таке громада і чим вона живе, а можливо –  зустрів нових друзів, з якими так весело ховатися від теплого дощу…



4561Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: