Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: розслiдування
Автор: Програма "Схеми", Радіо "Свобода"
Дата: 16 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/investigation/2016/08/16/zmi-otochennja-avakova-jake-otrimalo-dozvil-na-rozrobku-unikalnogo-rodovischa-litiju-na-kirovogradschini-otrimalo-sche-dozvoli-na-gazovi-rodovischa-video-.htm
розслiдування, 16 серпня 2016

ЗМІ: Оточення Авакова, яке отримало дозвіл на розробку унікального родовища літію на Кіровоградщині, отримало ще дозволи на газові родовища (ВІДЕО)

Програма "Схеми", Радіо "Свобода"


Громадська ініціатива "Центр Журналістських Розслідувань" досить докладно розслідувала обставини надання дозволу Кіровоградською обласною радою ТОВ "Українські рідкісні метали" на розробку унікального Полохівського родовища літієвих руд, що знаходиться в Маловисківському районі, Кіровоградської області.


Наші журналісти докладно вивчали фірми та осіб, які стоять за цією фірмою. Наші висновки ви можете почитати в наступних матеріалах:


Облрада планує передати унікальне родовище сумнівній фірмі зі скандальними засновниками


Про фірму з Гонконгу, що планувала вкласти 100 млн дол в унікальне родовище, невідомо нічого (ЛИСТ)


Харківська ОДА спростувала факт іноземних інвестицій від гонконгської фірми Eternity (Asia) Limited



Журналісти програми "Схеми" з'ясували, що одні і ті ж особи стоять за отриманням дозволів на розробку газових родовищ, пише "Радіо Свобода".


Підприємці з оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та бізнес-партнера його родини Ігоря Котвіцького стали співзасновниками двох компаній, що отримали спеціальні дозволи Державної служби геології та надр на вивчення та розробку нафтогазових родовищ. Про це повідомляє програма «Схеми», спеціальний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший».



Наприкінці липня 2016 року підприємець Роман Дружбін та його партнери стали власниками харківських фірм «Укргаздоб» та «Нафтогазенергопром». Ці фірми отримали спеціальні дозволи на користування надрами після аукціону Держгеонадр, що відбувся 22 березня 2016 року.


Роман Дружбін багато років був співзасновником «Центральної нафтогазотранспортної компанії» разом із підприємцем Олександром Павлюченком. Він є помічником народного депутата від «Народного фронту» Ігоря Котвіцького, близького соратника та бізнес-партнера родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.


Фірма «Укргаздоб» отримала 20-річний дозвіл на вивчення з подальшою промисловою розробкою Південно-Кисівської площі на Харківщині, де можна видобувати нафту та газ. Компанія «Нафтогазенергопром» отримала п’ятирічний дозвіл на вивчення та дослідно-промислову розробку Мурафинської площі сланцевого газу.


В обох випадках за нафтогазові площі змагались лише по дві компанії. Наприклад, Мурафинською площею, окрім «Нафтогазенергопрому», зацікавились ще «Компанія «Нафта і газ». На момент подання документів про участь в аукціоні обидві фірми існували менш ніж два тижні і були зареєстровані в один день – 23 лютого 2016 року. Перед аукціоном «Схеми» зафільмували, як представники цих двох нібито конкурентних фірм перебирали документи поблизу місця проведення заходу. Журналісти також виявили, що обидві фірми реєструвала одна й та сама людина – Наталія Моргун. Вона ж була зареєстрована на аукціоні як уповноважений представник ТОВ «Нафтогазенергопром».



50356Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

аваков 4 січня 2017 10:39
0
все там суки.
Відповісти
аваков 4 січня 2017 10:39
0
все там суки.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: