Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: надзвичайні події
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 23 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/incidents/2016/09/23/vidbulis-navchannja-z-likvidatsii-naslidkiv-nadzvichainoi-situatsii-na-potentsiino-nebezpechnomu-ob-ekti.htm
надзвичайні події, 23 вересня 2016

Відбулись навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на потенційно-небезпечному об’єкті

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


22 вересня у м.Кропивницький відбулись тренувальні тактичні навчання з особовим складом Державного пожежно-рятувального загону №1 У ДСНС України у Кіровоградській області з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на потенційно-небезпечному об’єкті. Пройшли вони на території  ПАТ «Протеїн-Продакшн», що в селищі Новому.  


На території заводу розташовано 9 будівель, у тому числі два цехи екстракції гексаном, котельня та склад паливно-мастильних матеріалів. Небезпечні речовини, які у великій кількості використовуються у виробничому процесі дають підстави віднести підприємство до категорії потенційно-небезпечних. Деякі будівлі мають підвищений рівень електробезпеки. Адміністративний корпус та виробничі приміщення обладнано системою автоматичної пожежної  сигналізації з виводом сигналу на пульт центрального пожежного спостереження. Системою забезпечення пожежної безпеки передбачено обладнання ємностей для зберігання сировини сухотрубами для подачі вогнегасних речовин в середину. 


За тактичним задумом, внаслідок порушення технологічного процесу в цеху екстракції гексаном сталося загорання резервуарів з гексаном. Пожежа почала швидко розповсюджуватись по горючим матеріалам. Виникло сильне задимлення, з’явилась загроза поширення вогню на сусідні приміщення. На момент прибуття рятувальних підрозділів пожежа досягла інших приміщень, охопивши площу 80м2. За попередніми даними, було встановлено відсутність потерпілих. 


У процесі ліквідації умовної надзвичайної ситуації учасники навчань вивчили оперативно-тактичну характеристику підприємства, зокрема загальні відомості про об’єкт, пожежну навантагу та найбільш небезпечні місця при виникненні пожежі, систему забезпечення пожежної безпеки, характеристики інженерного обладнання, ймовірні шляхи розповсюдження вогню та шляхи евакуації персоналу. Зокрема рятувальники пожежно-рятувальних підрозділів потренувались злагоджено та оперативно працювати з пожежною та аварійно-рятувальною технікою та обладнанням з дотриманням правил безпеки праці, керівництво – оцінювати оперативну обстановку та, виходячи з цієї оцінки, організовувати проведення пожежно-рятувальних робіт, взаємодіяти з допоміжними службами та обслуговуючим персоналом. Працівники підприємства відпрацювали алгоритм дій при виникненні  аварійних ситуацій та потренувались у застосуванні первинних засобів пожежогасіння. 


У навчаннях були задіяні 3 одиниці техніки, 35 чоловік особового складу Державного пожежно-рятувального загону №1 м.Кропивницький. 


Мети навчань – вивчити особливості ведення оперативних дій, способи та методи ліквідації надзвичайних ситуацій на цьому конкретному потенційно-небезпечного об’єкті – на думку організаторів, досягнуто.



47965Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: