Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Головне управління ДПС у Кіровоградській області
Дата: 3 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2020/02/03/do-uvagi-platnikiv-pdv-schodo-obchislennja-reestratsiinoi-sumi-v-sistemi-elektronnogo-administruvannja-pdv.htm
економіка, 3 лютого 2020

До уваги платників ПДВ: щодо обчислення реєстраційної суми в системі електронного адміністрування ПДВ

Головне управління ДПС у Кіровоградській області


Головне управління ДПС у Кіровоградській області звертає увагу платників ПДВ, що реєстраційна сума (ліміт), на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - реєстраційна сума) обчислюється за формулою, визначеною пунктом 200¹.3 статті 200¹ Податкового кодексу України (далі - ПКУ).


Складовою формули обчислення реєстраційної суми в системі електронного адміністрування ПДВ є сума поповнення електронного рахунку (Z ПопРах).


При цьому, сума поповнення електронного рахунку – це загальна сума поповнення з поточного рахунку платника податку рахунка в системі електронного адміністрування податку.


Збільшення реєстраційної суми шляхом поповнення рахунка в системі електронного адміністрування податку з інших джерел чинним законодавством не передбачено.

 

Відповідно, реєстраційний ліміт платника ПДВ збільшується лише на суму поповнення, яка надходить з його власного поточного рахунку.    Кошти, які надійшли з інших рахунків платника ПДВ або через інші платіжні засоби (термінали, IBOX тощо) реєстраційний ліміт платника не збільшують.



2247Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: