Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Катерина Ободовська, прес-секретар голови Кіровоградської ОДА
Дата: 29 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2020/01/29/andrii-balon-urochische-chornii-voron-na-kirovogradschini-mae-stati-mistsem-natsionalnogo-znachennja-.htm
культура, 29 січня 2020

Андрій Балонь: «Урочище «Чорний Ворон» на Кіровоградщині має стати місцем національного значення»

Катерина Ободовська, прес-секретар голови Кіровоградської ОДА



На місці останнього бою отамана Чорного Ворона та його побратимів поблизу Розумівки Олександрівського району планується створення меморіального комплексу національного значення.


Першочерговий план роботи був обговорений сьогодні, 28 січня, під час виїзної наради під головування керівника Кіровоградської ОДА Андрія Балоня.


Під час візиту в Розумівку експерти оглянули місцеву інфраструктуру й безпосередньо урочище «Чорний Ворон».


«Стратегічне завдання полягає в тому, щоб перетворити меморіальний комплекс на місце національного й державного значення. Цей задум правильний не лише з точки зору відновлення історичної справедливості. Розумівка має бути комфортною для туристів. У планах облаштувати урочище так, щоб воно стало одночасно місцем паломництва і відповідей для тих, хто шукає історичну правду, і тих, хто знаходиться в пошуках гарного місця для відпочинку», – відзначив Андрій Балонь.


Зі свого боку заступниця голови ОДА з гуманітарних питань Тетяна Волинець додала, що туристи все сприймають комплексно, тож актуальними є не лише культурні, а й інфраструктурні питання.


«Будемо працювати над розвитком сільського зеленого туризму в Розумівці. Основна перевага цього рішення полягає в тому, що люди отримають можливість стати самозайнятими, на місці створити свій власний бізнес, одночасно розвивати село й отримувати прибуток», – резюмувала Тетяна Волинець.




Наразі експерти розпочали роботу над розробкою проєкту меморіального комплексу. Попередньо він передбачатиме облаштування зони меморіалу, озеленення прилеглої території та створення місця для відпочинку туристів.


2348Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: