Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Олександра Крикун, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ
Дата: 20 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2019/03/20/muzichnii-teatr-polegshenogo-absurdu.htm
культура, 20 березня 2019

Музичний театр полегшеного абсурду

Олександра Крикун, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ


Альфред Шнітке – відомий композитор, педагог і музикознавець, який своєю творчістю зробив значний внесок в розвиток мистецтва. «Його музика – це підслухані крики часу» - саме це відчули глядачі «МУЗИЧНОГО ТЕАТРУ ПОЛЕГШЕНОГО АБСУРДУ», який відбувся у глядацькій залі Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості. 


Захід пройшов за участі народних художніх колективів: оркестру народних інструментів «Орія» (керівник та диригент, Заслуженний працівник освіти України – Софія Матрос) ,театру-студiї «Маска» (керівник - Відмінник освіти України – Надія Фільченкова), хореографічного ансамблю «Росинка» (керівник – Заслужений працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги III ступеня – Галина Чайковська), лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів – Олександр Овдієнко (флейта), Сергій Таргоній (баян), Олег Дмитренко (баян). 


Глядацька зала булапереповнена! Постановка вражала: одна історія-замальовказмінювалаіншу, акторираптововиходили на сцену не тільки з куліс, а з зали, з самого оркестру. Цебулоцікаво і неочікувано. Актори, танцюристи, музиканти, диригентпостійнозмінювалисвій образ та костюми і щоразу один не був схожим на інший. Театр тінейприголомшивсвоєюнеочікуваністю та реалістичністю. Музика оркестру пробуджувала у глядачаусюпалітрупочуттів: здивування, страх, тривогу, співчуття, захоплення, милування, закоханість, злість, слабкість, стійкість. Перед початком заходу, художнійкерівникколективу «Орія» Софія Матрос, звертаючись до глядачів, попросила не аплодуватипіслякожноїкомпозиції, аби не збитицілісністькартини. І цебулонайскладнішимвипробуванням для присутніх. 


В кінці концерту зала аплодувала стоячи і ціоплескидоситьдовго не вщухали! Цебуладійснодуже театральна, дуже абсурдна, гостро-соціальна та філософська постанова! Ще раз БРАВО усім, хтодолучився до їїстворення!


                     



2673Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: