Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 30 січня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/01/30/pam-jataemo-podvig-geroiv-krut-.htm
суспільство, 30 січня 2023

Пам’ятаємо подвиг героїв Крут!


Щорічно, 29 січня,вУкраїнівідзначаютьрічницюбоюпідКрутами. Цей бій,який зупинив на кілька днів наступ переважних сил ворога, став символом героїзмумолоді в боротьбі за незалежність.


Сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішнійросійсько-українській війні. Тому Героїв Крут називають першими кіборгами.


Складаючи шану тим, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави, працівники бібліотеки-філії №8, що на «Шкільному», підготували книжкову виставку-реквієм «Пам’ятаємо подвиг героїв Крут!».


Представлені на виставцівиданнянадають можливість детально ознайомитись з історичними фактами тих часів, презентуютьпоетичні рядки про подвиг молодих  українців, знайомлять з документальними та художніми творами про події під Крутами.


В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це - символ нескореного духу української нації.


660Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: