Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 30 січня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/01/30/-svicha-golokostu-ne-zgasne-.htm
суспільство, 30 січня 2023

«Свіча Голокосту не згасне»


27 січня уся світова спільнота відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. До цієї дати у центральній міській бібліотеці ім. В. Панченка відбувся тематичний захід для студентів групи Д-1 Кропивницького будівельного фахового коледжу.


Під час бесіди розглядалися такі питання: що таке Голокост і хто є винуватцем найтрагічнішої сторінки єврейського народу, чи був Голокост на території України, про трагедію Бабиного Яру в Києві. Бібліотекарі навели приклади створення жахливих гетто та концентраційних таборів смерті на території Польщі, Німеччини, України, ознайомили з фактами знищення євреїв у нашому місті та області. Також розповіли про людей – «праведників світу», які незважаючи на загрозу бути негайно страченими гітлерівцями, рятували євреїв від знищення.На прикладі подій у житті двох подруг Рашель та Хельги у роки Другої світової війни студенти розглянули ситуацію «Дилема Хельги», яка допомагає зрозуміти: у будь-якій, навіть найстрашнішій ситуації, ми повинні прагнути залишатися людьми.


Після перегляду відеофільмів «День пам'яті жертв Голокосту» та «Бабин Яр. Трагедія людства на українській землі»присутні вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання.


Cтуденти ознайомилися з книгами, представленими на виставці, серед яких історична література, документи, наукові розвідки, навчальні посібники, щоденники очевидцівта художні творипро страшні події Голокосту.


І на закінчення заходу усі написали свої побажаннята міркування наметеликах, тому що символом Голокосту є метелик. Чому саме він? У 1943 році маленький хлопчик з варшавського гетто написав у своєму листі: «найжахливіше, що в гетто метелики не живуть!..А Метелики – це символ радості, без якої не живуть».


Тема Голокосту надзвичайно актуальна сьогодні, коли Україна стала полігоном, де російські нацистські нелюди опрацьовують методи «вирішення українського питання».Ми говоримо про Голокост, аби зрозуміти, що геноцид завжди проти всіх. 


609Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: