Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Олена Єфімова, НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області
Дата: 7 грудня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/12/07/jak-legshe-perenesti-vidsutnist-elektroenergii.htm
суспільство, 7 грудня 2022

Як легше перенести відсутність електроенергії

Олена Єфімова, НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


Незалежно від того, де ви живете, у якийсь момент можуть відбутися перебої у подачі електроенергії та віялове відключення світла.


Навіть якщо відключення електрики триватиме лише годину чи дві, це серйозна незручність. Ми пропонуємо способи, як легко пережити відключення електроенергії, незалежно від того, як довго воно триває


Альтернативні способи заряджання телефону


Мобільні телефони – чудовий спосіб залишатися на зв'язку та отримувати інформацію під час відключення електроенергії. У більшості телефонів є ліхтарик, компас та інші корисні інструменти.


Якщо мобільні телефони та резервні зарядні пристрої розряджені, підключіть телефон до ноутбука з акумулятором. Ноутбук є відмінним способом отримати трохи більше батареї для вашого мобільного телефону. В останньому випадку можна зарядити телефон у машині.


Покладіть лід у пральну машину 


Коли морозильна камера знеструмлена, кригатане, а продукти розморожуються, створюючи величезний безлад. Для тимчасової морозильної камери перетворіть пральну машину на холодильник. Наповніть її льодом та будь-якими іншими предметами, які потребують охолодження. Вона триматиме лід холодним і зливатиме воду, коли він тане.


Прикріпіть налобний ліхтар до графіну з водою, щоб заповнити кімнату природним світлом


Прикріпіть налобний ліхтар до графіну світлом усередину. Вода посилює світло, створюючи ліхтар, що освітлює всю кімнату. Якщо у вас немає налобного ліхтаря, ви можете прикріпити мобільний телефон із увімкненим ліхтариком до верхньої частини отвору на пляшці води.


Зробіть світло за допомогою дзеркал


Дзеркала не можуть створити світло, але вони відбивають його. Більшість дзеркал не відображають на 100 відсотків, але вони все ж таки можуть допомогти відобразити більшу частину світла і збільшити загальну яскравість у кімнаті.


Наповніть пакети із застібкою-блискавкою водопровідною водою 


Якщо погода досить холодна, заповніть чисті пластикові пакети водою і поставтеїх на вулицю, щоб вони замерзли. Зробіть те саме з пакетами із замком. Покладіть пакети в холодильник, морозильну камеру або пральну машину, які можуть служити тимчасовими холодильниками.


Зробіть акумулятор своїми руками 


Якщо у вас закінчилися батареї АА для ліхтариків або іншої електроніки, ви можете замінити батареї ААА кулькою фольги. Просто вставте кульку фольги між негативним полюсом батареї AAA та пристроєм, щоб генерувати енергію.



934Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: