Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 28 листопада 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/11/28/bil-dushi-i-pam-jat-sertsja-.htm
суспільство, 28 листопада 2022

Біль душі і пам'ять серця…


26 листопада відзначається День пам’яті жертв Голодомору. В Україні та в усьому світі у цей день люди традиційно запалять свічки у вікнах – на знак пам’яті та пошани до мільйонів українців, які загинули внаслідок геноциду.


Колектив бібліотеки-філії №8 підготував та провів вечір скорботи «Біль душі і пам'ять серця…».Мета заходу – вшанування пам'яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей.


Документи та фотоматеріали, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках, експонувалисяна виставці-інсталяції  «Голодомор. Зернятканадії».


Переглянувши відео «Заборонені та невідомі фото Голодомору 1932–1933 років», відвідувачі дізналися про жахливі сторінкив історії України яка замовчувалася. В кінці XX століттяз'явилисяпершіпублікації, дослідження, почавсязаписспогадівочевидців, виданнязбірокархівнихдокументів, спогадів, увічненняпам'яті жертв Голодомору.


Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.


779Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: